Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER SILVER PARTENER PARTENER GOLD PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTNER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

HR Trends 2022

HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Totul s-a schimbat în HR după doi ani de pandemie 

Doi ani de pandemie şi-au pus puternic amprenta asupra stării de spirit a angajaţilor: mai demotivaţi ca oricând, mulţi dintre ei şi-au dat demisia chiar de mai multe ori, iar alţii au o productivitate mai scăzută pentru că nu se mai pot concentra la fel de bine aşa cum o făceau când erau la birou.

Angajatorii caută metode prin care să-şi motiveze angajaţii de la distanţă şi le pun la dispoziţie chiar şi programe de consiliere cu psihoterapeuţi, pentru a încerca să îi (re)motiveze pe angajaţii afectaţi de lipsa interacţiunii de la birou, dar şi de o viaţă socială mai puţin activă decât în trecut.

Pe lângă fluctuaţia de personal, rata absenteismului a devenit un nou indicator la care managerii se uită cu o mare atenţie, pentru că valurile succesive ale pandemiei şi îmbolnăvirile angajaţilor pot deveni riscuri majore pentru business.

Recrutarea şi integrarea noilor angajaţi a devenit o corvoadă pentru manageri, iar şedinţele pe Zoom ajung să depăşească, în unele cazuri, timpul necesar pentru realizarea sarcinilor trasate în acele şedinţe.

Incertitudinea revenirii la viaţa normală la birou a împărţit deja angajaţii în două tabere: unii spun că, dacă angajatorul impune revenirea la birou, vor demisiona, iar alţii aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea birourilor, dar vor să îşi aleagă singuri zilele în care să vină la birou (şi preferă să fie remote, de regulă, luni şi vineri).

Salariile au crescut, dar au fost depăşite de nivelul inflaţiei, iar la capitolul beneficii firmele devin din ce în ce mai creative, în speranţa că vor atrage candidaţii doriţi.

În acest context, Ziarul Financiar organizează videoconferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Totul s-a schimbat în HR după doi ani de pandemie, eveniment aflat la cea de-a 16-a ediţie, pentru a identifica, alături de angajatori, psihoterapeuţi şi reprezentanţi ai autorităţilor cele mai bune metode de combatere a ”burnout”-ului generalizat care s-a instalat pe piaţa muncii din România.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali