Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Cum administrăm riscurile fiscale si (macro)economice in 2020? Care sunt instrumentele la dispozitia companiilor si autoritatilor ?

Ziarul Financiar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului anual sub umbrela legal & tax ce abordează temele de actualitate la intersecţia dintre cele doua domenii cu impact în România.

 

Dacă la ediţia de anul trecut am dezbătut trendul disputelor fiscale în ultima decadă economică românească, la ediţia de anul acesta ne îndreptăm atenţia asupra unor teme majore de discuţie la care trebuie să ne aşteptăm începând cu anul 2020.

Câteva dintre întrebările la care vom încerca să aflăm răspunsuri:

  • Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro)economice în 2020?
  • Care sunt instrumentele la dispoziţia companiilor şi autorităţilor?
  • Ne îndreptăm spre transparenţă (totală) între autorităţile fiscale şi contribuabili?
  • Cum vor arăta fiscalitatea românească şi disputele fiscale în epoca BEPS?

 

Toate aceste subiecte şi nu numai le vom aborda împreună cu avocaţii şi consultanţii NNDKP, membri ai  Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) lansat în primăvara acestui an.

 

Consolidare şi experienţă de peste 10 ani în litigii fiscale

NNDKP CELF este o iniţiativă generată de colaborarea de peste 10 ani, între echipele de litigii şi consultanţă fiscală ale NNDKP. Prin acest centru, clienţii şi potenţialii noi clienţi beneficiază de asistenţă la cele mai înalte standarde încă de la primul control al autorităţilor fiscale şi până la faza de litigiu.

 

De ce NNDKP CELF?

În era BEPS, a directivelor europene anti-abuz în materie fiscală, a măsurilor tot mai radicale ale autorităţilor fiscale atât la nivel mondial cât şi în România, este evident că ne aflăm într-o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte relaţia contribuabil-autoritate fiscală. Din acest punct de vedere, contribuabilul român trebuie să se adapteze noilor condiţii, uneori din mers. NNDKP CELF vine în sprijinul celor care îşi doresc să beneficieze de o abordare integrată şi unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale, fie că este vorba despre inspecţii fiscale, controale antifraudă sau de potenţiale ramificaţii în zona penală.

 

Obiective NNDKP CELF

NNDKP CELF acţionează inclusiv ca un think-tank, având la bază atât experienţa tehnico-practică a membrilor Centrului, cât şi cea a clienţilor acestora. Printre obiectivele NNDKP CELF se numără propunerea de idei de îmbunătăţire a relaţiei contribuabil-autoritate fiscală, creşterea gradului de predictibilitate pentru contribuabilii implicaţi într-o dispută fiscală, măsuri de mediere pentru reducerea numărului disputelor fiscale, noi soluţii pentru preîntâmpinarea unui litigiu fiscal lung şi anevoios şi, fireşte, în caz de nevoie, construirea pas cu pas a apărărilor pentru câştigarea disputelor fiscal.