Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER GOLD PARTNER PARTENER GOLD PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Branduri Româneşti

În urmă cu circa trei decenii, Faringosept era prima opţiune pentru durerile în gât, iar Eugenia devenea alegerea logică atunci când pofta de dulciuri era prea mare. Iar pe masă, sticlele de apă minerală erau Borsec şi erau sticle de sticlă.

Anii au trecut, iar Faringosept a fost înlocuit cu Strepsils, Eugenia a „devenit“ ciocolată Mars, iar brandurile străine precum Zara sau H&M şi-au făcut tot mai des loc în şifonier, înlocuind cămăşile Braiconf sau pantofii Guban.

Era perioada 2005-2008, anii de boom ai economiei, când mărcile străine îşi trăiau anii de glorie în România.

A venit apoi criza şi odată cu ea comportamentul de consum s-a schimbat şi, nu doar pentru că românii au devenit mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii, ci şi pentru că a renăscut treptat un soi de patriotism care până atunci fusese adormit.

În primii ani ai capitalismului, brandurile locale au intrat într-un con de umbră, iar tot ce purta pecetea străinătăţii era pus în coşul de consum.

Ultimul deceniu a adus însă o schimbare: „made in România“ a căpătat valenţe pozitive într-o perioadă în care s-a trezit nostalgia după gustul de altădată.

Astfel, mărci locale cu istorie precum Faringosept, Borsec, Rom, Pegas sau Braiconf sunt cele care creează o punte cu trecutul, fără a ignora prezentul şi preferinţele consumatorului de astăzi. Iar alături de ele, economiei „made in Romania“ i se alătură alte zeci, chiar sute de mărci create în ultimii 30 de ani, care vin să ducă mai departe tradiţia brandingului românesc.