Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Cum transformam independenta energetica a Romaniei in prosperitate economica?

Piaţa energiei trece printr-unul dintre cei mai provocatori ani. Preţul mic al electricităţii pune probleme şi celor mai performanţi producători, cărbunii sunt în insolvenţă, producţia de uraniu s-a oprit iar în miezul iernii companiile care încălzeau Bucureştiul au intrat în tandem în insolvenţă. Mai mult, anul acesta România a experimentat o pană de curent care a afectat două judeţe, un eveniment care în sine reprezintă un semnal de alarmă. Unele firme din energie deja se vând la fier vechi

Pe de altă parte, lupta pentru a aprinde becul în casele sau în halele consumatorilor industriali este mai strânsă ca niciodată, contoarele sau soluţiile inteligente de control al costurilor fiind cea mai în vogă tendinţă din piaţa energiei. Totodata, România face primii paşi pentru a crea o bursă a gazelor, după modelul celei de energie electrică.

Cum se împacă însă un sistem de producţie “matur” cu mobilitatea tot mai crescută a consumatorului, cu nevoia de descentralizare a sistemului de energie, cu implementarea noilor soluţii de transport? Ce impact va avea o nouă bursă, cea a gazelor, în preţuri?

Ziarul Financiar propune o dezbatere energică despre unul dintre cele mai fierbinţi subiecte din domeniul energetic şi încearcă să afle care este IQ-ul real al sistemului energetic local.