Conferinţe
PREMIILE TOP TRANZACTII

PREMIILE TOP TRANZACŢII

    1. Cea mai mare tranzacţie: UniCredit Ţiriac Bank pentru preluarea portofoliului de retail al RBS

Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank, divizia GBS, a ridicat premiul acordat băncii pentru preluarea de la RBS a unui portofoliu care include active de 315 mil. euro şi pasive de 230 mil. euro. Din consorţiul care a intermediat listarea au făcut parte Goldman Sachs, Erste, BCR şi Raiffeisen Capital&Investment.

    2. Cea mai mare tranzacţie pe bursă: Romgaz

Dana Mirela Ionescu, chairman & CEO, Raiffeisen Capital & Investment, a primit premiul pentru cea mai mare tranzacţie pe bursă. Listarea Romgaz a fost o tranzacţie fără precedent pentru statul român, care a obţinut 391 milioane de euro din vânzarea uni participaţii minoritare de 15%.

    3. Cea mai curajoasă tranzacţie: World Class

Mikael Fredholm, CEO al World Class, a ridicat premiul pentru cea mai curajoasă tranzacţie. Managementul companiei, reprezentat de  Mikael Fredholm (CEO), Milan Mirkovic (director dezvoltare) şi Gabriel Vasilescu (director operaţional), a fost cel care a iniţiat tranzacţia. Resource Partner şi cei trei manageri au preluat World Class.

    4. Privatizarea anului: listarea Romgaz

Gabriel Dumitraşcu, şeful departamentului pentru privatizare din cadrul Ministerului Economiei, a spus că privatizările prin intermediul bursei vor continua în acest an.

    5. Cel mai activ fond de investiţii: Axxess Capital

Cristina Mogoroase, partener al Axxess Capital, a ridicat premiul pentru cel mai activ fond de investiţii. În ultimul an, fondurile administrate de Axxess Capital au făcut trei achiziţii: Deutek, Nextebank şi Star Storage.

    6. Cel mai mare management buyout: Siveco

Bogdan Ciungradi, vicepreşedinte financiar al Siveco, a ridicat premiul pentru cel mai mare management buyout. Managementul companiei de software Siveco a cumpărat de la fondurile de investiţii Intel Capital şi Enterprise Investors un pachet de 32,5% din companie, tranzacţia fiind încheiată pentru o sumă de aproximativ 15 milioane de dolari.

    7. Cel mai mare investitor pe retail: Kingfisher

Thibault Barbier, Strategy and organization representative al Brico Depot România, a ridicat premiul pentru cel mai mare investitor pe retail. Britanicii de la Kingfisher au preluat cele 15 magazine ale reţelei de bricolaj Bricostore într-o tranzacţie de aproximativ 75 de milioane de euro.

    8. Cel mai mare investitor român pe piaţa de M&A în 2013: Dorinel Umbrărescu

Marinel Brurduja, directorul general al băncii Române de Credite şi Investiţii, a ridicat premiul pentru cel mai mare investitor român pe piaţa de M&A. Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a preluat ATE Bank de la grupul elen Piraeus într-un deal de 10 mil. euro. În fruntea directoratului băncii a fost numit Marinel Burduja.