Conferinţe
DESPRE EVENIMENT
 
Topul caselor de avocatura. Venituri, investiţii, tranzacţii de top. Adevărul şi numai adevărul.
 
 
Avocaţii lucrează zilnic alături de top manageri şi antreprenori pentru a menţine în mişcare economia romanească. Intermediază tranzacţii, oferă consultanţă companiilor, aduc valoare adaugată afacerilor
 

Casele de avocatură au avut mult de lucru anul trecut şi în 2018 în contextul în care piaţa de fuziuni şi achiziţii a crescut susţinut. Anul acesta continuă trendul pozitiv pentru piaţa de M & A. În 2017 s-au semnat peste 100 de tranzacţii, dintre care zece cu valoare de peste 100 mil. euro fiecare. Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România este pe val de circa trei ani, evoluţia pozitivă a economiei în ansamblul său şi a consumului în particular a făcut ca atât investitorii strategici, cât şi cei financiari să îşi întoarcă privirea către România. 

  Casele de avocatură au asistat aceste mutări, fiind implicate în procesele de exit ale unora dintre cele mai mari fonduri de investiţii, precum şi în consolidările de portofolii sau în decizia de intrare pe piaţa locală a unora dintre cele mai importante nume din zona imobiliară, banking, retail sau energie. Aceiaşi avocaţi au fost şi cei care au consiliat antreprenorii locali care au decis să-şi vândă businessul construit în capitalism.

  Avocaţii acestor companii sunt cei care au pus umărul la marile tranzacţii ce au mişcat pietele, sunt litigatorii căliţi în instanţe locale, dar şi la curţile de arbitraj din Paris sau Washington, unde au fost tranşate mize de sute de milioane de euro, care puteau la un moment dat să arunce în aer bugetele statului.

În cadrul celei de a VIII-a ediţii a Galei Avocaţilor, Ziarul Financiar va premia casele de avocatură care au intermediat cele mai importante tranzacţii în 2017.
Află mai multe