Conferinţe
DESPRE EVENIMENT
 
Topul caselor de avocatura. Venituri, investiţii, tranzacţii de top. Adevărul şi numai adevărul.
 
 
Avocaţii lucrează zilnic alături de top manageri şi antreprenori pentru a menţine în mişcare economia romanească. Intermediază tranzacţii, oferă consultanţă companiilor, aduc valoare adaugată afacerilor
 

Piaţa avocaturii este una dintre puţinele din România unde lupta se dă în continuare în special între jucători locali, numele străine active putând fi numărate pe degete. Totuşi, piaţa trece printr-o serie de schimbări în contextul în care avocaţi crescuţi în „şcolile” cu vechime se desprind din cadrul caselor vechi pentru a-şi deschide propriile firme. Astfel piaţa se diversifică, iar competiţia devine tot mai acerbă. Acest lucru trage în jos tarifele pe o piaţă în scădere.

În perioada 2015 – 2018 casele locale de avocatură au avut mai mult de lucru ca urmare a revenirii economiei şi a creşterii interesului investitorilor pentru piaţa locală. Piaţa de fuziuni şi achiziţii şi-a revenit, astfel că avocaţii au asistat aceste mutări, fiind implicaţi în procesele de exit ale unora dintre cele mai mari fonduri de investiţii, precum şi în consolidările de portofolii sau în decizia de intrare pe piaţa locală a unora dintre cele mai importante nume din zona imobiliară, banking, retail sau energie. Antreprenorii s-au lăsat şi ei consiliaţi, fie că a fost vorba de o listare la bursă, de o vânzare totală sau parţială.

Avocaţii acestor companii sunt cei care au pus umărul la marile tranzacţii ce au mişcat pietele, sunt litigatorii căliţi în instanţe locale, dar şi la curţile de arbitraj din Paris sau Washington, unde au fost tranşate mize de sute.

În cadrul celei de a X-a ediţii a Galei Avocaţilor, Ziarul Financiar va premia casele de avocatură care au intermediat cele mai importante tranzacţii în 2018.
Află mai multe