Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Liderii economiei locale – Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exemplului

 

Când reuşeşti să strângi într-un loc cele mai mari 1.000 de companii din România ai practic imaginea a jumătate din businessul românesc.

Trei cifre cheie definesc topul celor mai mari 1.000 de companii locale: 47% din cifra de afaceri din economie este realizată de firmele din top 1.000; 36% din profitul net al companiilor din România este generat de jucători din top 1.000; 24% din angajaţii din companii au contract de muncă încheiat cu o firmă din top 1.000.

 

Ziarul Financiar îşi propune să-i aducă la aceeaşi masă pe antreprenori şi manageri care conduc companii din top 1.000, alături de instituţii financiare care le susţin creşterea, consultanţi, avocaţi, reprezentanţi ai Guvernului, reprezentanţi ai pieţei de capital.

 

Scopul? Să vedem cu ce pornim la drum în anul 2019, primul an din următorul secol de viaţă al României. Cine sunt companiile, brandurile, oamenii care definesc prezentul de business şi cum am ajuns aici.

 

Prin puterea exemplului, economia poate merge înainte chiar şi atunci când se confruntă cu frâne care vin din afara mediului de business.

 

Cele mai mari 1.000 de companii din România au înregistrat afaceri de 670 mld. lei în 2017 (144 mld. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior. Ca greutate în business, top 1.000 reprezintă 47% ca pondere în cifra de afaceri, o treime ca pondere în profit şi un sfert ca pondere în numărul de salariaţi.

 

Peste 700 dintre companiile din top 1.000 vin din două sectoare mari: industrie prelucrătoare (374 de companii) şi comerţ (344 de firme), iar Automobile Dacia – liderul industriei prelucrătoare şi OMV Petrom Marketing – liderul companiilor din comerţ sunt de altfel şi cele mai mari două companii din România după cifra de afaceri din 2017. Podiumul este completat de OMV Petrom SA, singurul producător local de petrol şi gaze şi compania cu cel mai bun rezultat net din economie în 2017.

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali