Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Mediafax Talks & Agrointeligenţa: Fermierii României

Agricultura, o piaţă cu afaceri de aproape 18 miliarde de euro poate readuce în anul 2017 creşterile susţinute de noi sisteme de irigaţii, subvenţii şi accesarea fondurilor europene.

 

Fermierii români sunt pe locul şase la rata medie a profitului brut obţinut din agricultură în Uniunea Europeană, deşi sunt printre cei mai puţini productivi. Un hectar de teren aduce încasari de 2.000 de euro şi profit brut de 860 euro. Banii plasaţi în agricultură se întorc în mai puţin de cinci ani în conturile investitorilor, în timp ce în alte domenii primii cinci ani sunt de piedere.

 

În următorii şase ani, Uniunea Europeană va finanţa economia romanească cu 19 mld euro, iar primele proiecte de investiţii în agricultură au demarat în acest acest an.

 

Vom aborda teme precum: preţul real al unui hectar de teren agricol, poate fi agricultura un motiv de creştere economică, politica agricolă europeană  - prezentul şi viitorul sau importanţa tehnologiei în agricultură. 

 

Vom reflecta asupra lor marţi, 28 februarie 2017, începând cu orele 9.00 AM, în cadrul evenimentului “Fermierii României", alături de personalităţi de prim rang din agricultura României, într-un eveniment organizat de Mediafax. 

 

Agenda:


09:30-10:30: Check-In & Welcome Coffee
10:30-13:30: Conference
13:30-Ending: Lunch

 

Parteneri media