Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Meet the CEO

Meet the CEO este un eveniment cu frecventa lunara, la care participa un numar de circa 20 de invitati.

Evenimentul consta in intalnirea unora dintre cei mai reprezentativi CEO ai comunitatii de business din Romania, acestia impartasind din experienta lor participantilor.

Intalnirile au ca scop schimbul de informatii, sfaturi si idei de la oameni cu experienta pe acest nivel. Intalnirile au loc seara si sunt moderate de un redactor specializat BUSINESS Magazin, intr-un cadru informal, ce permite schimbul direct de idei, impartasirea experientelor si networking-ul.

Concluziile discutiilor purtate sunt reflectate editorial in urmatoarea editie a BUSINESS Magazin.

 

Dimitrios Drisis, General Manager ADAMA, Romania & Polonia

 

Dimitris Drisis s-a născut în Kavala, Grecia în anul 1969 fiind fiul cel mare dintr-o familie cu trei copii. Introducerea încă de la o vârstă fragedă de către tatal său în economia Malthusiană , rolul social al agriculturii de a hrănii o populaţie în creştere, afinitatea acestuia pentru natură şi interesul pentru munca lui Norman Borlaug au creat motivaţia pentru studiile agronomice, lucru mai puţin întâlnit pentru tinerii crescuţi în mediul urban. Studiile sale postuniversitare au constat în Master în Managementul Afacerilor, calificări postuniversitare în Marketing Management şi Doctorat în Administrarea Afacerilor cu teza în Etică şi tehnologie vs. interacţiunea socială utilizând exemple din Agricultură sau Biotehnologii. 

Dimitris a lucrat în roluri importante de General Manager şi Europe Marketing Manager pentru liderii din agri-business (Monsanto, Syngenta, Dow Agrosciences, Adama) şi a susţinut start-up-uri mici şi mijlocii.

Studiile şi viaţa sa profesională au dezvoltat atitudinea pro-ştiinţifică şi pro-investiţii. Citatele lui favorite sunt din Schumpeter "Capitalismul nu este pentru a furniza haine de mătase reginelor lumii, ci fetelor din clasa muncitoare" şi Albert Einstein "nu mă gândesc niciodată la viitor, este întotdeauna destul de aproape" şi-a definit viziunile economice asupra rolul corporaţiilor de a planifica în timp util şi de a dezvolta tehnologii care sporesc bunăstarea socială.

După ce a locuit si lucrat în calitate de director în Elveţia, Germania, Franţa şi Marea Britanie, Dimitris îşi are reşedinţa în prezent în România şi este Directorul General al ADAMA Romania, Rep. Moldova, si Polonia. In timpul liber scrie pentru presa specializată, merge cu bicicleta, face drumeţii, se bucură de viaţa familială şi socială. Este căsătorit si are patru copii.

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali