Conferinţe
Parteneri
 • Grup Renault Romania
  Grup Renault Romania
  PARTENER

  Istoria recentă a Grupului Renault România a început în 1999, când Renault a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Dacia de la statul român. Dacia este, din 1968, principalul constructor de automobile din România. În prezent, grupul francez deţine 99,43% din capitalul Dacia, compania trecând de-a lungul timpului printr-un amplu şi continuu proces de modernizare.

  17 ani mai târziu, România, cu cei peste 16.000 de angajaţi, este a doua ţară a Grupului Renault în ceea ce priveşte efectivele şi una dintre puţinele ţări din grup care posedă toate competenţele unui constructor auto. A face parte din Grupul Renault România înseamnă a beneficia de toata gama de activităţi specifice industriei auto : studii de piaţă şi produs, design, proiectare, testare, fabricaţie, comercializare, servicii post-vânzare.

  Acestea se desfăşoară la: Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul logistic Alliance International Logistic Network), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu), direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja) şi Renault Crédit International.

  De-a lungul timpului s-au investit peste 2,4 miliarde de euro, ceea ce a facut din Grupul Renault România una dintre cele mai importante companii din economia românească, un angajator de referinţă,  care contribuie în mod semnificativ la PIB-ul ţării şi la exporturi. Dacia este pentru al treilea an succesiv cea mai mare companie din tară după cifra de afaceri.