Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Piata asigurarilor in Transilvania. Cum pot contribui asigurarile la dezvoltarea afacerilor locale?

Regiunea Transilvania contribuie anual cu aproximativ 15% din primele totale subscrise de companiile locale de asigurari, insa potentialul pietei din regiune este mult mai mare. Economia Transilvaniei arata mult mai bine decat restul tarii, fiind caracterizata de cea mai mica rata a somajului dupa regiunea Bucuresti-Ilfov si salarii medii mai mari ca in alte judete. 
 
Cu toate acestea, asiguratorii nu au reusit sa ia mai mult business de aici si sa salte si mai mult afacerile din regiune. Cu un PIB care anul trecut a cumulat 145 miliarde de lei şi la un volum de subscrieri de 1,3 miliarde de lei, gradul de cuprindere in asigurare in Transilvania se situeaza la mai putin de 1%. 
 
La nivel national, gradul de cuprindere in asigurare este de 1,3%. Aceste calcule simple arata ca exista loc de crestere pentru asiguratori in regiune atat in zona de retail, cat si pe segmentul destinat companiilor. De altfel, orase-fanion precum Cluj sau Brasov au atras in ultima perioada tot mai multi investitori si au devenit destinatii preferate pentru companii din IT sau componente auto sau inginerie.
 
In acest context, Ziarul Financiar si Omniasig aduc la aceeasi masa reprezentanti ai companiilor de asigurari, ai Autoritătii de Supraveghere Financiara, ai administratiei locale si ai mediului de afaceri la o dezbatere despre cum pot contribui asigurarile la dezvoltarea afacerilor locale.
 
Parteneri media