Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
Organizator Un eveniment PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Castigatorii Regatta BMW-Beneteau

 Velierele "Simina" şi "Benga" au fost câştigătoarele Regatei BMW-Beneteau la categoria "race" respectiv "cruise", un concurs desfăşurat între 19 şi 21 iulie la Mangalia organizat de Life Harbour, una dintre cele mai mari marine private din România, împreună cu NauticLife, unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa de ambarcaţiuni din România, cu sprijinul mediatic al Ziarului Financiar şi susţinerea Alpha Bank România.

Evenimentul este parte a Cupei McCANN, competiţie cu cel mai mare grad de anvergură din România din acest an, organizată de Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din România, Black Sea Sailing, asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni  şi Life Harbour-NauticLife.

Velierul "Simina", deţinut de firma SYV Investment Company, a fost condus de skipper-ul Iulia Fulicea, iar "Benga" a fost condus de proprietarul său, Ionuţ Iliescu. La categoria "race" intră veliere mai uşoare şi mai rapide, făcute special pentru concursuri, care pot atinge şi 10 noduri. Un nod înseamnă o viteză de o milă marină pe oră, adică 1,852 km pe oră, deci 10 noduri înseamnă o viteză de circa 18,5 km pe oră. La "cruise" intră velierele mai mari sau mai grele, construite pentru croaziere.

Pe locurile doi şi trei la categoria "race" au fost velierul "Alexandra", deţinut de firma Satel Consulting şi condus de Mihael Neagu şi velierul Farrfalina, deţinut de Noli Mirko şi condus de skipperul Mihai Făgărăşan.

“"La categoria "cruise", locurile doi şi trei au fost ocupate de “Iris”, deţinut de firma Nautic Line International şi condus de Bogdan Voinescu si “Tortuga”, cu proprietar şi skipper Laurenţiu Balcan".  Primii trei clasaţi la fiecare din cele doua clase de concurs au primit cupe, medalii, diplome şi premii in echipamente electronice de sailing.

Cursele au avut loc sâmbătă, 20 iulie 2013 şi duminică 21 iulie 2013, în zona litorală dintre Vama Veche şi Capul Tuzla. Traseele curselor  au avut lungimi cuprinse între 3 şi 30 de mile marine. Au participat 17 veliere la clasa "cruise" şi 10 la clasa "race". La categoria "race" velierul "Ann", deţinut de omul de afaceri George Copos şi condus în această regată de skipperul Arthur Sahaghian, a ocupat locul şase. Fiecare velier a avut între cinci şi 10-12 oameni în echipă.

Regatta BMW-Beneteau s-a desfăşurat sub sistem de rating ORC  şi  a fost arbitrată în premieră de un judecător internaţional,  Emilio Feliu Serra (Italia), membru al RYA (Royal Yachting Association).


Cupa McCann – Erickson este competiţia cu cel mai mare grad de anvergură din România din acest an. Aceasta include cinci regate, desfăşurate în perimetrul Vama Veche şi Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis şi Marina LifeHarbour Limanu.  

LifeHarbour Limanu, marină situată în singurul estuar al Mării Negre, aflat la sud de Mangalia, oferă servicii integrate de yachting, sailing training şi lodging şi este deţinută de Mihai Marcu, acţionar la cel mai mare operator de servicii medicale din România, Medlife.