Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinta HR Conference 2021

Ziarul Financiar organizează ”HR Conference: Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022?”, un nou eveniment de resurse umane ce reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii.

Piaţa muncii trece în 2021 prin un proces de transformare continuă,  după ce pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări în modul de lucru al angajaţilor din toate companiile din lume, cu schimbări în aşteptările angajatorilor şi ale angajaţilor.

Companiile de recrutare au început deja să observe în piaţă este o tendinţă de creştere a salariilor, pe fondul unei oferte de job-uri în creştere din partea companiilor şi a unui număr de candidaţi redus în comparaţie cu cererea.  Experţii în resurse umane spun că salariile angajaţilor români vor creşte cu cel puţin 5% şi anul acesta, pentru că deficitul de personal şi inflaţia în creştere obligă angajatorii să acorde majorări de salarii.

Companiile s-au adaptat la noul context adus de pandemie şi şi încep să le ofere angajaţilor beneficii extrasalariale centrate pe îngrijire, flexibilitate şi wellbeing. Perioada de pandemie a configurat o gamă nouă de beneficii pe piaţa muncii, una care nu era foarte des întâlnită anterior, respectiv  flexibilizarea programului de muncă pentru angajaţii. Cuvintele cheie în construirea pachetelor de beneficii din această perioadă sunt flexibilitatea şi adaptarea acestora la nevoile fiecărui angajat.

Mai mult, relaţiile dintre angajaţi şi angajatori intră într-o nouă lume. Flexibilitatea este cuvântul de ordine în politicile directorilor de resurse umane, astfel că, fără sintagma „remote work” în anunţuri, angajatorii din oraşele mari nu mai pot recruta candidaţi, astfel că trei sferturi din angajaţii români spun că vor condiţiona angajarea la locul de muncă de posibilitatea de a munci de la distanţă.

Sistemul de muncă în regim hibrid creşte productivitatea, dar adaugă presiune pe angajaţi şi lideri şi astfel apare întrebarea cum vor gestiona angajatorii cea mai importantă resursă a lor în 2022?

În acest context, Ziarul Financiar aduce la aceeaşi masă angajatori şi specialişti în domeniul resurselor umane pentru a discuta despre viitorul muncii în pandemie.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali