Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTNER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Rezidenţial '21

Cum schimba munca de acasa vanzarile de locuinte? Ce tip de case si apartamente pregatesc dezvoltatorii?

 

Piata rezidentiala s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, pe masura ce tot mai multi romani au dorit sa achizitioneze un apartament nou.

Pandemia a franat intr-o prima faza unele dezvoltari, insa cererea a crescut puternic odata cu iesirea din starea de urgenta. Exista cerere tot mai mare pentru locuinte mai spatioase, mai bine impartite, pentru apartamente cu gradina si case.

Numarul de locuinte livrate anual in 2019 s-a dublat in Bucuresti fata de 2017, potrivit datelor Institutului National de Statistica, iar 2020 a fost un nou an bun pentru dezvoltatori.

Pe de alta parte, doar 13% dintre cele 9,1 milioane de locuinte din Romania au fost construite in ultimii 30 de ani, din 1990 pana in 2019, stocul rezidential fiind alcatuit mai ales din apartamente vechi, din perioada regimului comunist.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, din total de 9,1 locuinte existente la nivel national, doar 1,22 milioane au fost construite dupa Revolutie.

In doar trei judete ponderea locuintelor construite in ultimii 30 de ani depaseste pragul de 20%: Constanta (22,1%), Cluj (22%) si Suceava (21,4%).

In Bucuresti si Ilfov, ponderea locuintelor construite in perioada 1990-2019 este de 16,8%, cu o diferenta semnificativa intre Capitala (10,3%) si judetul Ilfov (46,1%), situatie ce ilustreaza un apetit ridicat pentru extinderea orasului in localitati limitrofe, precum Popesti Leordeni, Chiajna, Bragadiru sau Voluntari.

In cifre absolute, atat in Bucuresti, cat si in judetul Ilfov, au fost construite cate 90.000 de locuinte de-a lungul ultimilor 30 de ani.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali