Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Business Magazin organizează conferinţa cu tema “Cele mai inovatoare companii din România”.

 

CELE MAI INOVATOARE COMPANII DIN ROMÂNIA - 2021

 

Într-o societate aproape complet digitalizată, un model de business nu poate fi funcţional decât dacă dedică şi o parte importantă zonei de inovare. Inovaţia atinge însă toate domeniile societăţii, de la servicii medicale, la educaţie sau managementul situaţiilor de criză.

 

„Inovaţie” este un cuvânt care pare să nu lipească din vocabularul de business al prezentului, însă în peisajul european, ţara noastră se plasează pe ultimul loc prin prisma investiţiilor dedicate inovării, înregistrând progrese modeste la acest capitol, după cum reiese din cel mai recent „Tablou de bord al inovării europene”(European Innovation Scoreboard). Acesta oferă o evaluare comparativă a performanţelor de cercetare şi inovare ale UE şi ale ţărilor membre şi permite factorilor de decizie să evalueze punctele forte şi punctele slabe ale sistemelor naţionale de cercetare şi inovare, să urmărească progresul şi să identifice domeniile prioritare pentru a spori performanţa inovării.

 

Categoria inovatorilor emergenţi din Europa include şapte state membre, ce prezintă un nivel de performanţă sub 70% din media Uniunii Europene. În acest grup se află România,  alături de Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Letonia, Polonia, Slovacia. Suedia continuă să fie liderul UE în materie de inovare, urmată de Finlanda, Danemarca şi Belgia, toate cu performanţe în materie de inovare cu mult peste media UE.

 

În cazul companiilor care activează pe plan local, chiar dacă investiţiile dedicate inovării nu se ridică încă, nici ca sume efective, nici ca procentaj din cifra de afaceri, la nivelul înregistrat de state cu o puternică tradiţie în acest sens, există numeroase proiecte de succes, care îşi lasă amprenta asupra mediului de business şi, uneori, chiar asupra societăţii în întregul său.

 

Aflată la cea de-a opta ediţie, conferinţa dedicată celor mai inovatoare companii din România este un eveniment dedicat recunoaşterii acelor companii care investesc în inovaţii pe piaţa locală - de la start-up-uri, până la multinaţionale - , precum şi un prilej de dezbatere asupra paşilor pe care ţara noastră îi are de făcut pentru a depăşi statutul de „inovator modest”.

 

Află mai multe
TEME DE DISCUŢIE

Teme de discuţie:

  • Mai este loc de inovaţie în contextul pandemic? Care sunt inovaţiile generate de pandemie?

  • Cum privesc inovaţia reprezentanţii mediului românesc de afaceri?

  • Cum se implementează inovaţia, în funcţie de dimensiunea unei companii?

  • Cum ajungi să finanţezi un proiect de inovare într-o companie?

  • Ce indicatori trebuie folosiţi pentru a măsura succesul eforturilor de inovare?

  • Cum poate transforma inovaţia performanţa pe termen lung?

  • Cum îşi finanţează companiile inovaţia?
  • De unde vin ideile inovatoare în cadrul unei companii?

 

 

 

 

 

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali