Conferinţe
DESPRE EVENIMENT
Agricultura, unul dintre principalele motoare de creştere ale economiei locale, face 4,1% din PIB-ul ţării, care a însemnat 43 de miliarde de lei în 2019, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Businessul în sectorul agricol este în plină dezvoltare, iar acest lucru se vede în investiţiile constante ale fermierilor în creşterea şi diversificarea producţiei, noi fabrici, utilajele tot mai performante şi maşinării cu precizie ridicată. 
 
Doar pentru investiţii în mediul rural, în noul Plan Naţional Strategic, România are la dispoziţie 6,7 miliarde de euro bani nerambursabili. În perioada de tranzit, 2021-2021, suma alocată României este de 2,5 miliarde de euro pentru investiţii şi de 600 de milioane de euro pentru redresare.
 
În prezent, în România sunt peste 20.000 de companii în agricultură, afaceri mici, mijlocii sau mari, unde lucrează circa 130.000 de persoane cu carte de muncă, însă peste 2 milioane de oameni lucrează în agricultura de subzistenţă. Prin urmare, afacerile din acest sector genereaza un interes crescut pentru oamenii de business care vor să îşi deschidă sau să îşi extindă afacerile din acest domeniu.
 
În acest context, Ziarul Financiar si Banca Transilvania propune realizarea unei videconferinte de business care să abordeze principalele subiecte de pe agenda liderilor din agrobusiness, precum şi solutiile pentru creşterea contribuţiei acestui sector la dezvoltarea economiei.
 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE

Agricultura la zi: cum s-a încheiat 2020 şi care sunt premisele pentru noul an agricol?

Ce surse de finanţare au la dispoziţie fermierii pentru investiţii?

Cum evoluează formele asociative? Care sunt perspectivele de dezvoltare în cazul asocierii?

În ce vor fi investiţii banii din perioada de tranziţie?

Când va avea România un sistem de irigaţii viabil şi ce investiţii presupune?

 
Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali