Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE Partener PARTENER PARTENER PARTNER PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT
Conferinta Cei mai mari jucatori din economie este dedicata liderilor din economia romaneasca, firmelor cu sute si mii de angajati, cu capital strain sau romanesc, antreprenorilor care sustin businessul indiferent de contextul economic global. 
 
In iunie 2020, conferinta Cei mai mare jucatori din economie ii invita la dezbatere pe toti actorii decisivi in repornirea economiei, pe toti cei care au contribuit si contribuie la crestere economica in Romania. Ii cheama alaturi pe toti cei care sustin productia romaneasca, pe cei care au „stampilat” pe eticheta produselor si serviciilor – Fabricat in Romania. 
 
Zbuciumul economic si criza generate de pandemia de COVID-19 readuc in prim plan importanta amprentei locale din economie, a productiei locale, a investitiilor in economia romaneasca. 
 
Pariul pe „fabricat in Romania” nu este unul nou, nascut in aceste zile de criza, desi este mai folosit acum decat inainte de pandemie, nu este un concept inventat de noi, la Ziarul Financiar, este un motto sub care multe companii locale isi desfasoara zi de zi activitatea. Este o dorinta sustinuta de antreprenori, dar si de manageri curajosi care stiu ca sansa unei economii puternice sta intr-o productie locala puternica: de la agricultura si industria alimentara, la echipamente auto si masini, la industrie farma si chimica si pana la IT&C. 
 
Cand eticheta „fabricat in Romania” isi va dubla sau chiar tripla aria de acoperire, atunci vom avea mana in mana – produs in Romania si consumat in Romania. Cum ajungem acolo? 
 
Rezultatele financiare ale companiilor in 2019 ne aduc in fata unui nou an de crestere in jurul a 10% pentru mediul de business local (si 2017 si 2018 au fost ani „double digit” pentru economia locala, iar cifra de afaceri totala din economie s-a oprit in 2018 aproape de 1.600 mld. lei – 350 mld. euro). Dar 2020 va întrerupe cu siguranţă acest ciclu de creştere pentru multe dintre companiile locale. 
 
Cum trecem criza? Ce invatam din ea? Ce putem folosi mai departe? Cum se schimba viata, deciziile, munca in acest nou context? Care sunt primele estimari pentru 2020, un an de criza economica, de readaptare a mediului de business la un nou context economic generat de o criza medicala fara precedent. 
 
Trecut, prezent si viitor – trei repere care nu au fost niciodata in ultimul deceniu atat de diferite. 
 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Cum arata noul context economic generat de o criza medicala fara precedent?
  • Cum s-a schimbat viata celor mai mari jucatori din economie?
  • Care sunt solutiile gasite de companii pentru a merge inainte?
  • De ce avem nevoie mai mult ca oricand de „Fabricat in Romania”?
  • Ce  mai poate Romania sa le ofere investitorilor?
  • De unde vin cele mai mari amenintari pentru business?
  • Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a continua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca?
  • Cum arata climatul legislativ, fiscal, financiar si al pietei muncii?

 

Află mai multe
SPEAKERI
Bogdan Chiriţoiu
Presedinte, Consiliul Concurenţei

Bogdan Chiriţoiu ocupă de la jumătatea anului 2009 funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei, după ce anterior a ocupat funcţia de consilier de stat în administraţia prezidenţială, atât în cadrul departamentului de planificare şi analiză politică, cât şi în cel de politici economice şi sociale. Este doctor în Economie cu specializarea în relaţii Economice Internaţionale, dar studiile sale includ şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Carol Davila, Bucureşti.

În mandatul său, Consiuliul Concurenţei a acordat cea mai mare amendă din istoria istituţiei. La începutul anului 2012 marile companii petroliere locale au fost sancţionate cu peste 200 de milioane de euro.

Cristina Verchere
Directorul Executiv şi Preşedintele Directoratului, OMV Petrom

Christina Verchere are cu o experienţă peste 25 de ani în domeniul de petrol şi gaze, acumulată pe 3 continente. Din mai 2018, este Directorul Executiv şi Preşedintele Directoratului OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est.

Înainte de aceasta, ea a petrecut peste 20 de ani în cadrul BP, o companie globală din industria de petrol şi gaze unde a deţinut mai multe funcţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia.  Între 2012 şi 2014, a ocupat functia de Preşedinte Regional al BP pentru Canada (Calgary), iar între 2014 şi 2018, a ocupat funcţia de Preşedinte Regional pentru Asia Pacific (Jakarta, Indonezia). 

Christina Verchere deţine o diplomă de master in Ştiinţe Economice la Universitatea Aberdeen, Scoţia. Este membră în board-urile Consiliului Investitorilor Străini, United Way Romania si CRH plc.

 

 

Miruna Suciu
managing partner, Suciu Popa


 

Alina Timofti
Partener şi Coordonator, NNDKP Consultanţă Fiscală

Alina Timofti este unul dintre cei mai apreciaţi consultanţi fiscali din România, cu o experienţă profesională de peste 25 de ani în domeniu. Este Tax Partner şi unul dintre coordonatorii NNDKP Consultanţă Fiscală. Asistă clienţi din industrii puternic reglementate, precum infrastructură şi transport, industria farmaceutică, tehnologie, energie şi resurse naturale, sectorul industrial sau construcţii. Ghiduri internaţionale de specialitate, precum The European Legal 500 sau Chambers and Partners o recunosc pe Alina drept un Consultant Fiscal de top în România, fiind inclusă de acestea în categoria Leading Individual. Este membru al grupurilor de lucru ce consiliază Ministerul de Finanţe cu privire la modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală. 

 

Află mai multe
Ioan Nani
Director General, Antibiotice Iaşi

Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General Antibiotice SA Ioan Nani şi-a început activitatea la Antibiotice în 1994, ca Director Financiar iar din 1998 ocupă funcţia de Director General.

De profesie economist, a acumulat de-a lungul carierei o experienţă remarcabilă de peste 30 de ani în economie şi management. Sub conducerea sa, Antibiotice a cunoscut profunde transformări devenind principalul producător român de medicamente generice şi lider mondial, standard de referinţă la nivel internaţional pentru substanţa activă Nistatină. În ultimii ani a orientat compania spre internaţionalizare, Antibiotice devenind un brand românesc de prestigiu care dezvoltă parteneriate în peste 70 de ţări ale lumii, un business sustenabil, orientat spre cunoaştere şi dezvoltare, cu capacităţi de producţie moderne, aliniat standardelor de calitate naţionale şi internaţionale impuse de piaţa farmaceutică.

 

Daniel Rusen
Director Marketing şi Operaţiuni, Microsoft România

.

Mihaela Virginia Toader
Director Directia Strategie, Relatii Internationale, Fonduri Europene , Romgaz

.

Află mai multe
Iulian Trandafir
CEO, Alliance Healthcare

.

Ştefan Vuza
Preşedinte CEO, Chimcomplex

De când şi-a înfiinţat propria companie în urmă cu 30 de ani, Ştefan Vuza a continuat să dezvolte afaceri de succes în industrie. Fondator al SCR GRUP, a crescut sistematic şi s-a îndrăgostit de Chimcomplex, o companie chimică românească cu tradiţie. După cumpărarea sa, visul său a fost să reînvie industria chimică din România pas cu pas, iar în 2018 a achiziţionat activele Oltchim. Acum conduce din poziţia de Preşedinte – CEO Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune. Chimcomplex are două combinate în Rm. Vâlcea (Oltchim) şi Oneşti unde se fabrică produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor durabil. Dl. Vuza pune accent pe inovaţie: în produse şi aplicaţii noi pentru reducerea amprentei ecologice, dar şi în proiecte vizionare pentru realizarea Pactului Verde. Este absolvent al Şcolii Militare şi ASE - Relaţii Economice Internaţionale; Finanţe – Bănci şi licenţiat în Ştiinţe Juridice la Facultatea de Drept -  Universitatea Bucureşti. Are 3 mastere în: Tranzacţii Economice Internaţionale, Psihologie Industrială şi Organizaţională şi Ştiinţe Politice şi un doctorat în economie la Universitatea Babeş Bolyai, Cluj – Napoca.

 

Află mai multe
Ioan Filip
Presedinte, Grup Taparo

.

Silviu Badea
Director General, Grupul Industrial Componente Pitesti

.

Mirela Drăgoi
Executive President , PetStar Holding

.

Află mai multe
Daniel Bitere
director de marketing , Agricola Bacău

.

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali