Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF Agribusiness - Agricultura, la startul marelui boom?

Agricultura, o piata cu afaceri de 15-18 miliarde de euro an de an, s-a intors in aceasta toamna in “zodia cresterilor” dupa ce vremea buna a urcat cu pana la 60% recoltele fermierilor.

Fermierii incep sa aiba bani - iar asta se vede nu numai in masinile 4X4 care bradeaza campurile de porumb, ci si in achizitiile de utilaje agricole din ce in ce mai performante. In plus, acum este timpul marilor achizitii de terenuri agricole.. Nimeni nu mai vinde, toata lumea cumpara.

SI totusi, in timp ce producatorii de cereale galopeaza dupa ce in ultimii sapte ani au reusit sa isi doteze fermele cu utilaje agricole performante, silozuri si au crescut investitiile pe hectar, crescatorii de animale, fermierii cu legume o duc mai prost.

Evaziunea fiscala ramane in continuare un adevarat flagel in piata agricola iar autoritatile nu au reusit pana acum sa gaseasca o “arma” eficienta pentru aduce la vedere o mare parte din rulajele si profiturile facute in agricultura. Desi in anii cu rezultate bune, plusul agriculturii se vede in PIB, gradul de colectare al banilor la buget nu evolueaza in acelasi sens.

Cu toate acestea, terenurile fertile si ieftine, subventiile de la Uniunea Europeana si apropierea de Marea Neagra fac din agricultura un magnet pentru investitorii straini aflati in cautarea de randamente peste cele oferite de fondurile de investitii sau de plasamentele considerate ca fiind traditionale.


In acest context, Ziarul Financiar, liderul presei de business din Romania, va organiza in
septembrie, conferinta  ZF Agribusiness - Agricultura, la startul marelui boom?, un eveniment in care-si propune sa aduca in acelasi loc, autoritatile si cei mai mari jucatori din domeniul agriculturii si cresterii animalelor.