Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD Partener PARTENER PRINCIPAL Partener Inovatie PARTENER GOLD PARTENER PLATINUM PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER SILVER
Parteneri suport
Share event
TEME DE DISCUŢIE

  • Teme de discuţie:

     

    # Ce obiective are Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru finalul acestui an şi 2019? Câte dintre ţintele asumate în programul de guvernare au fost îndeplinite până în prezent? Ce proiecte majore de transformare digitală ar trebui să aştepte industria de la sectorul public în perioda următoare?

     

    # Ce obiective are Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) de la licitaţia pentru frecvenţele 5G? Care este stadiul demersurilor care au în vedere o simplificare a procedurii de instalare a reţelelor de telecomunicaţii din România? Care sunt principalele obiective ale politicii de reglementare a ANCOM pentru 2019?

     

    # Ce planuri au companiile de comunicaţii pentru extinderea infrastructurilor de telecom fixe şi mobile, care să contribuie la creşterea disponibilităţii serviciilor de comunicaţii? Cum ar trebui să arate caietul de sarcini pentru licitaţia 5G astfel încât România să beneficieze rapid de o acoperire extinsă cu servicii mobile care utilizează această tehnologie? Ce s-a schimbat în procedura de autorizare a construcţiei de reţele fixe şi mobile şi cum afectează acest lucru ritmul investiţiilor?

     

    # Care vor fi următorii paşi în procesul de consolidare al pieţei de telecomunicaţii din România? Ce impact va avea achiziţia UPC de către Vodafone?

     

    # Cum pot operatorii de telecom să contribuie la procesul de transformare digitală al României? Ce tip de proiecte au fost derulate cel mai des până în prezent şi cât de mare este cererea de pe piaţă pentru servicii de integrare de soluţii IT la pachet cu cele de telecom? |n ce măsură îşi pot asuma operatorii de telecom realizarea unor mari proiecte de transformare digitală / informatizare în sectorul public şi privat?

     

    # Ce proeicte vor avea un impact mai mare pe piaţa locală de echipamente de comunicaţii şi de servicii pentru operatorii de telecom - implementarea tehnologiei 5G sau extinderea reţelelor fixe către noi zone? Ce business creează pentru furnizorii de servicii şi echipamente migrarea operatorilor către pachetele de comunicaţii convergente fix-mobil? Ce se va schimba în mixul de oferte, va creşte ponderea conţinutului multimedia livrat pe echipamente mobile? Ce pot face operatorii pentru a-şi reduce costurile?

     

    # Care sunt industriile unde urmează să aibă loc cele mai puternice schimbări pe fondul proiectelor de transformare digitală?

     

    # Care va fi impactul digitalizării în banking şi care ar fi paşii pe care ar trebui să îi facă în primul rând jucătorii de pe piaţa locală financiar bancară? Ce ne arată experienţa din regiune?

     

    # Care sunt cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de IT - cu cele mai puternice reţele de parteneri - capabili să susţină derularea unor proiecte mari de transformare digitală?

     

    # Care sunt principalele tehnologii care, odată implementate, pot genera câştiguri importante în materie de venituri şi profit pentru companii?

     

    # Cum este piaţa internă de software şi servicii de IT din România, care sunt cele mai cerute proiecte de pe piaţă?

     

    # Ce impact are digitalizarea în industria jocurilor de noroc, cum se schimbă piaţa din România pe fondul acestor schimbări?

     

    # A fost perioada 2008-2017 un deceniu pierdut pentru sectorul de hi-tech din România, în care industria locală IT&C ar fi putut creşte şi mai mult prin dezvoltarea unor mari proiecte locale de informatizare, care să crească eficienţa administraţiei şi să contribuie la o creştere şi mai accelerată a economiei? Ce ar fi trebui să facă România diferit în această perioadă? Care au fost cele mai mari greşeli ale perioadei 2008-2017 în materie de politici publice în IT&C? Ce ar trebui să învăţăm din această perioadă şi ce ar trebui să facem în perioada următoare? Cum s-au descurcat ţările din vecinătatea României în materie de transformare digitală în aceeaşi perioadă? Care ar fi proiectele stringente de transformare digitală pe care statul român ar trebui să le lanseze?

     

    # Ce sectoare ale industriei locale de hi-tech au cel mai mare potenţial de creştere în următorii ani? Dezvoltarea de soft, outsourcing-ul, activităţile de tip BPO?

     

    # Cum s-a schimbat scena de start-up-uri din România? Care au fost cele mai mari investiţii făcute de fondurile prezente pe plan local? Au în ce să investească jucătorii de pe piaţa locală de investiţii care se uită la industria de hi-tech? Care sunt cele mai mare fonduri, cei mai mari investitori privaţi la care pot apela antreprenorii hi-tech pentru a obţine o finanţare?

     

    # Care sunt start-up-urile româneşti care au potenţial să ajungă să fie cunoscute înafară. Cum pot fi descoperite aceste companii, prin programe de accelerare şi investiţii? Cum poate să-şi creeze România o piaţă de start-up-uri în IT care să atragă atenţia investitorilor? Cum pot să treacă firmele româneşti din IT de la operaţiuni de executare a unor comenzi externe la crearea unor produse şi servicii care să fie vândute în întreaga lume?

     

    # Care sunt start-up-urile româneşti care au potenţial să ajungă să fie cunoscute înafară. Cum pot fi descoperite aceste companii, prin programe de accelerare şi investiţii? Cum poate să-şi creeze România o piaţă de start-up-uri în IT care să atragă atenţia investitorilor? Cum pot să treacă firmele româneşti din IT de la operaţiuni de executare a unor comenzi externe la crearea unor produse şi servicii care să fie vândute în întreaga lume?