Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
Partener PARTENER PLATINUM PARTENER GOLD PARTENER GOLD PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTNER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER SILVER PARTENER Partener SILVER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Piaţa de telecom în era consolidării. Şocul roboţilor software în economie

 

ZF DIGITAL SUMMIT, evenimentul care reuneşte an de an cei mai importanţi lideri ai industriei de telecom şi hi-tech din România, va aduce în prim plan cele două tendinţe care definesc evoluţia pieţei locale de tehnologie şi comunicaţii în acest an, şi implicaţiile acestora în economie: consolidarea industriei de telecomunicaţii şi explozia adopţiei de roboţi software.

 

Consolidarea şi automatizarea vor fi principalele două subiecte abordate în cadrul ZF Digital ’19 nu doar pentru că reprezintă tendinţele cheie ale anului ci şi pentru că acestea vor avea un impact puternic asupra industriei dar şi a economiei în general pe termen mediu şi lung.

 

Consolidarea din telecom

 

După ani de zile de tatonări şi discuţii eşuate, telecomunicaţiile - o industrie de 3 miliarde de euro pe an, a intrat într-o fază accelerată de consolidare la finele căreia România ar putea avea dintr-o dată doar 3 mari jucători care să c ontroleze aproape integral piaţa, faţă de 5 în urmă cu un an.

 

Una dintre tranzacţiile care va redefini piaţa, achiziţia UPC de către Vodafone, a intrat deja în faza de execuţie, în timp ce discuţiile care vizează alţi jucători mari din piaţă sunt încă în curs. Vom analiza alături de liderii industriei de telecom, de autorităţile de reglementare, consultanţi şi avocaţi ce impact va avea reducerea numărului de jucători asupra industriei şi economiei.

 

Şocul roboţilor software în economie

 

Scenariile din cărţile SF şi ipotezele extravagante din powerpoint-urile de acum 5-10 ani ale unor start-up-uri au început să devină realitate şi în România: maşinile, roboţii, de fapt boţii - nişti mici bucăţele de cod care nu cer concediu şi nici pauză de masă preiau metodic, din ce în ce mai mult, execuţia activităţilor repetitive din companii, ameninţând să dea peste cap organigramele din companii. Chiar dacă România a dat lumii liderul acestei noi industrii a automatizării, UiPath, numărul de roboţi software este încă de ordinul zecilor şi este prezent încă doar în marile companii, care îi adoptă cu entuziasm pentru a-şi reduce costurile. Ce se va întâmpla însă când armate de sute şi mii de roboţi vor înlocui oamenii la mutat cifre dintr-o foaie Excel în alta şi când, poate, un robot software va procesa singur şi diferite cereri din administraţie şi guvern? Vom explora aceste perspective alături de oamenii care sunt parte a eforturilor de definire a acestei noi industrii?

 

 

Află mai multe