Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF First Bank Cum putem folosi expertiza business-ului american in România

România are nevoie de investiţii pentru a trece de la o creştere economică la o dezvoltare economică, astfel încât să reducă decalajul dintre regiunile ţării.

Orice investiţie este bună în actualul context geopolitic, fie că este realizată de un investitor străin, din Europa, din Statele Unite, fie că investiţia este realizată de o companie romaneasca, fie ca investitia este realizata de catre stat.

Actualul context geopolitic şi economic deschide calea unor oportunităţi de investiţii în sectorul energetic, agricultură, industria de prelucrare alimentară, IT, logistică şi, chiar în industria de apărare. Invitaţii şi reprezentanţii Ziarului Financiar vor discuta despre investiţii străine şi româneşti necesare susţinerii economiei şi mediului de business local, atragerii de knowledge – competenţe noi şi de creare de noi locuri de muncă.

ZF vrea să discute mai mult despre investiţii străine şi româneşti necesare susţinerii economiei şi businessului local, atragerii de knowledge – competenţe noi şi de crearea de noi locuri de muncă.

Actualul context a dus la explozia preturilor la energie, o situatie fara precedent careia companiile trebuie sa ii faca fata. Un punct fierbinte de discutie este legat de modalitatile prin care companiile isi pot reduce factura de energie.

Pentru ca economia sa mearga inainte, iar bancile sa dea credite este nevoie de programe guvernamentale, de garantii care sa sustina continuarea activitatii economice. Programul IMM Invest, dar si celelalte programe guvernamentale de garantii si-au dovedit utilitatea pentru ca in final au sustinut creditarea si activitatea economica.

IMM-urile, coloana vertebrala a unei economii trebuie sustinute astfel incat sa depaseasca aceasta perioada in care activitatea economica este afectata de cresterile de preturi.

Prin această conferinţă legată de investiţii, Ziarul Financiar, împreună cu First Bank, pune pe masă o dezbatere despre cum putem atrage mai multe         investiţii straine în România, in special cele americane, si cum statul si bancile pot sustine mai mult IMM-urile astfel incat sa treaca mai bine prin aceasta criza economica si in special prin aceasta criza a preturilor la energie?

Conform unui raport al Băncii Naţionale a României (BNR), SUA este pe locul cinci în topul investitorilor străini din România, în funcţie de ţara de origine a investitorului final.

Investiţiile americane în România erau de 6,2 miliarde de euro (6,8 miliarde dolari) la finalul lui 2020, cele mai recente date ale BNR.

În sistemul bancar românesc, sunt două bănci care au acţionari americani – Citi şi First Bank. Acum se pune problema unor investiţii americane în energia nucleară – Cernavodă şi centrale nucleare modulare. Întrebarea este legată şi de alte investiţii în alte domenii de activitate – ce alte oportunităţi sunt în piaţă şi unde mai pot veni investitorii americani.

Pe piaţa de capital, Franklin Templeton, una dintre cele mai cunoscute companii de administrare de bani din SUA, gestionează portofoliul Fondului Proprietatea, unde 30% din acţionari sunt 7,6 milioane de români prin intermediul pilonului II de pensii.

De asemenea, grupurile americane au investitii in industria petroliere – echipamente, in FMCG – Procter&Gamble, de exemplu, in agrobusiness Smithfield plus marii traderi globali prezenti in Romania, in IT – Oracle, IBM, Microsoft, Amazon.

Prin aceasta conferinta, ZF va reuni la aceeaşi masă experţi bancari de la First Bank, companii cu renume din România,  ambasada SUA – secţia comercială şi reprezentanţi ai Guvernului, pentru a discuta pe marginea acestei teme si a prezenta posibile solutii pentru mediul de afaceri, cu aportul tuturor partilor.

First Bank va prezenta companiilor prezente posibilitatile de finantare, care sunt sectoarele economice vizate de catre banca pentru gasirea de client si acordarea de credite.

De asemenea vom discuta despre contextul economic si geopolitic in care va opera economia si mediul de business din Romania.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate, de asemenea, soluţii pentru gestionarea exploziei preturilor la energie, o situatie fara precedent careia companiile trebuie sa ii faca fata. Un punct fierbinte de discutie este legat de modalitatile prin care companiile isi pot reduce factura de energie. Pentru ca economia sa mearga inainte, iar bancile sa acorde credite este nevoie de programe guvernamentale, de garantii care sa sustina continuarea activitatii economice.
 
Prin această conferinţă legată de investiţii, Ziarul Financiar si First Bank pun pe masă o dezbatere despre cum putem atrage mai multe investiţii straine în România, in special cele americane, cu accent pe modul în care statul si bancile pot sustine mai mult IMM-urile astfel incat acestea sa treaca mai bine prin aceasta criza economica si in special prin aceasta criza a preturilor la energie.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali