Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF TOP TRANZACTII

Activitatea de fuziuni şi achizitii măsoară cel mai bine gradul de interes al investitorilor străini pentru economia unei ţări, dar poate fi considerată şi un barometru pentru gradul de maturitate al companiilor locale.

Cu cât economia merge mai bine iar companiile sunt mai solide, cu atât investitorii, fie că este vorba despre cei financiari sau strategici, vor fi mai interesaţi să cumpere, iar piaţa se va dezvolta.

Peste 500 de tranzacţii prezentate în 12 ani.

Sute de miliarde de euro tranzactionaţi.

Cele mai mari case de avocatură. Cei mai activi consultanţi.

Poveşti nespuse din spatele tranzacţiilor de succes.

 

Ajuns la cea de-a 12 ediţie, evenimentul Top Tranzacţii aduce la aceeaşi masă cei mai importanţi jucători din domeniul fuziunilor şi achiziţiilor, respectiv vânzători, cumpărători, avocaţi, consultanţi sau bancheri de investiţii.

 

 

Aceştia au fost anul trecut actorii celor peste 100 de mutări, cu o valoare cumulată de  este 4 mld. euro. Mai mult, planurile lor pentru România nu se termină aici, 2018 profilându-se ca un nou an de creştere atât economică, cât şi a pieţei de fuziuni achiziţii.

Activitatea de fuziuni şi achizitii măsoară cel mai bine gradul de interes al investitorilor străini pentru economia unei ţări, dar poate fi considerată şi un barometru pentru gradul de maturitate al companiilor locale.

Doar anul trecut investitorii financiari – fondurile de private equity şi cele cu apetit pentru zona imobiliară - au scos din buzunare peste un miliard de euro pentru a cumpăra companii sau active româneşti. A fost primul an din istoria României când acest prag a fost depăşit. 

Investitorii strategici şi-au consolidat şi ei portfoliile locale, prin achiziţii pentru care au plătit zeci sau chiar sute de milioane de euro. România a devenit o alternativă viabilă nu doar la ţările mai dezvoltate din regiune precum Polonia şi Cehia, ci şi la pieţele din Occident.

Nume noi mari – Vitruvian sau JC Flowers – au intrat anul trecut pe piaţa din România, iar alţi giganţi pregătesc terenul. Anul 2018 ar putea aduce o nouă mega-tranzacţie (de peste 500 mil. euro) sau poate chiar o mutare de peste 1 mld. euro, prima din ultimul deceniu.

Cu cât economia merge mai bine iar companiile sunt mai solide, cu atât investitorii, fie că este vorba despre cei financiari sau strategici, vor fi mai interesaţi să cumpere, iar piaţa se va dezvolta. Iar anul trecut România a fost campioană în ceea ce priveşte creşterea economică şi a consumului.

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali