Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Industria berii din Romania

 

Industria locală a berii, unde producătorii au afaceri de peste 900 de milioane de euro anual, trece din nou printr-o perioadă bună, companiile mari, dar şi antreprenorii debutanţi investind în inovaţii şi în noi capacităţi de producţie şi în branduri.

După mai mulţi ani în care consumul fie a scăzut, fie a stagnat, piaţa berii primeşte o gură de oxigen odată cu noile  investiţii în sectorul berii artizanale. Mai mult de 30 de microberării s-au deschis în ultimii cinci ani, iar fiecare dintre acestea a pus pe rafturile magazinelor sau în baruri beri cu reţete unice şi din sortimente pe care consumatorii români le-au mai întâlnit doar în călătoriile din Belgia, Germania sau SUA. În acelaşi timp, marile companii s-au adaptat trendului şi au lansat „quality craft”.

Pe de altă parte însă, industria berii este singura piaţă de dimensiuni mari din sectorul bunurilor de larg consum unde importurile nu au reuşit să ajungă nici la 5%. Multinaţionalele din sector au restructurat businessurile locale după un lung şir de achiziţii, dar au păstrat 97% din producţie în fabricile din România.

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali