Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT
Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din România. Pulsul economiei 
 
 
In anii de cumpăna, mai mult ca oricând, toată lumea se uită spre lideri, spre deciziile lor, spre modul în care se adaptează, reacţionează, spre direcţiile în care se duc, spre resursele pe care le alocă şi modul în care îşi stabilesc priorităţile.

Pentru economia românească, la fel ca pentru întreaga lume, 2020 a fost un an de cumpănă, iar 2021 a început tot sub zodia incertitudinii. Ce fac marile companii în anii de cumpănă? Cum se repoziţionează? Cum îşi construiesc viitorul?

Videoconferinţa ZF - Top 1.000 cele mai mari companii din România – vorbeşte cu şi despre liderii din businessul românesc.

De unde pornim? Baza este chiar Anuarul TOP 1.000 cele mai mari companii din România, catalog aflat la a patra ediţie, catalog care descrie businessul la final de 2019, an ce poate fi considerat momentul zero pentru companii înaintea unui tsunami care a lovit cu putere întreaga lume.

Cele 1.000 de companii care reprezintă practic jumătate din businessul românesc sunt fiecare în centrul unui ecosistem: clienţi, furnizori, angajaţi, finanţatori şi alţi stake-holderi. Toţi sunt influenţaţi sau influenţează la rândul lor, în funcţie de puterea lor financiară sau economică, viaţa fiecăruia dintre cei 1000 de primi jucători din economie.

Top 1.000 înseamnă aproape 50% din cifra de afaceri totală din economoe, o treime din soldul profitului net şi aproape un milion din cei patru milioane de angajaţi care lucrează în companii.

Sunt puţine pieţe europene unde statistica rece a companiilor să arate trei ani consecutivi cu 10% creştere a cifrei de afaceri şi cu o marjă netă de câştig spre 6%. Creşterile „double digit” din ultimii trei ani au fost întrerupte brusc în 2020 de criza generată de pandemia de Covid 19, dar „suferinţa” companiilor nu a fost uniformă. Sunt sectoare de activitate care au crescut în pandemie mai mult decât în anii de boom, sunt industrii care s-au prăbuşit şi unde pierderile vor fi greu de recuperat în anii care vin.

Cine câştigă şi cine pierde, dar mai ales cum se readaptează întregul ecosistem de companii la această nouă realitate?


 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Ce fac marile companii în anii de cumpănă? Cum se repoziţionează? Cum îşi construiesc viitorul?
  • Cum au reacţionat companiile din linia întâi şi cine le-au fost aliaţii in criză?
  • Cum arată economia la momentul zero inainte de izbucnirea crizei generată de pandemia de Covid-19?
  • Cine câştigă şi cine pierde? Cum se readaptează întregul ecosistem de companii la această nouă realitate?
  • Cine a creat locuri de muncă, cine a investit, cine a renunţat la proiecte?
  • Ce intenţii au liderii de piaţă şi marile companii care domină în anumite regiuni şi de funcţionarea cărora depind oraşe întregi? Pe ce se pot baza în estimările lor?
  • Cum arată imaginea economiei Româneşti pornind de la previziuni de curs, dobânzi, evoluţie a PIB-ului, a salariilor?
  • Cum păstrăm “sănătatea” businessului într-un context nou şi pentru angajaţi şi pentru angajatori?

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali