Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Activitatea de fuziuni si achizitii masoara cel mai bine gradul de interes al investitorilor straini pentru economia unei tari, dar poate fi considerata si un barometru pentru gradul de maturitatea al companiilor locale.

Cu cat economia merge mai bine iar companiile sunt mai solide, cu atat investitorii, fie ca este vorba despre cei financiari sau strategici, vor fi mai interesati sa cumpere, iar piata se va dezvolta.

Peste 450 de tranzactii prezentate in 8 ani. Sute de miliarde de euro tranzactionati.
Cele mai mari case de avocatura. Cei mai activi consultanti.
Povesti nespuse din spatele tranzactiilor de succes.


ZIARUL FINANCIAR dezvaluie cele mai mari tranzactii din business-ul romanesc si secretele din spatele lor in cadrul conferintei  si al anuarului cu acelasi nume ZF TOP Tranzactii.

Pentru al 8-lea an, ZF TOP Tranzactii va reuni artizanii celor mai importante deal-uri, impreuna cu analisti si experti din domeniile cuprinse in catalog

Lansarea catalogului TOP Tranzactii va fi punctul de plecare pentru o serie de discutii despre tranzactiile de referinta din ultimul an si despre impactul lor pentru business-ul local.

În anul 2013, piaţa de fuziuni şi achiziţii nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, rămânând, în cel mai bun caz, la acelaşi nivel cu 2012.

Lipsa de predictibilitate a cadrului fiscal şi de reglementare, precum şi dificultatea atragerii de finanţare bancară, au influenţat evoluţia pieţei în 2013.

S-au remarcat în 2013 un număr de tranzacţii importante în sectorul serviciilor financiare, în timp ce sectorul energiei, în particular cel al energiei regenerabile, a fost cel mai afectat de instabilitatea mediului de reglementare.

Anul 2014 ar putea să aducă o revigorare a pieţei de fuziuni şi achiziţii, chiar dacă nu una spectaculoasă, fiind de urmărit în special sectorul bancar unde am putea să vedem consolidări prin vânzarea - cumpărarea unor bănci de talie mică sau mijlocie, precum şi creşterea numărului de tranzacţii care implică portofolii de credite, în principal neperformante. În acest an ar urma să crească numărul de tranzacţii M&A realizate de fonduri de investiţii cu capital privat. Listările la bursă ale companiilor din portofoliul statului ar fi o altă oportunitate de afaceri în 2014.

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
 • Cum văd liderii locali mersul economiei şi piaţa de fuziuni şi achiziţii în 2014?
 • Ce masuri trebuie sa ia autoritatile pentru a crea un mediu mai competitiv pentru investitori ?
 • Care sunt şansele de a avea o redresare susţinută a economiei? Şi dacă se va întâmpla, cum va arăta aceasta?
 • Cum poate o ţară ca România să recupereze rămânerile în urmă faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană şi să devină o eco­no­mie competitivă într-o lume globalizată?
 • Fondurile UE. Surse ieftine de finantare a cresterii economice
 • Care sunt secretele din spatele celor mai importante tranzactii din Romania in 2013 si in primele luni din 2014?
 • Cum a evoluat piata locala de fuziuni si achizitii in ultimii zece ani?
 • Cum se calculeaza valoarea unei companii. Noii multipli de evaluare
 • Ce dificultati au existat in derularea negocierilor?
 • Cum au scanat companiile piata in cautarea celei mai bune oportunitati?
 • Cum a fost stabilit pretul?
 • Cum s-a derulat integrarea companiei achizitionate in noua entitate?
 • Ce rol au consultantii in finalizarea unei tranzactii?
   
Află mai multe