Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF TOP TRANZACTII

Activitatea de fuziuni si achizitii masoara cel mai bine gradul de interes al investitorilor straini pentru economia unei tari, dar poate fi considerata si un barometru pentru gradul de maturitatea al companiilor locale.

Cu cat economia merge mai bine iar companiile sunt mai solide, cu atat investitorii, fie ca este vorba despre cei financiari sau strategici, vor fi mai interesati sa cumpere, iar piata se va dezvolta.

Peste 450 de tranzactii prezentate in 8 ani. Sute de miliarde de euro tranzactionati.
Cele mai mari case de avocatura. Cei mai activi consultanti.
Povesti nespuse din spatele tranzactiilor de succes.


ZIARUL FINANCIAR dezvaluie cele mai mari tranzactii din business-ul romanesc si secretele din spatele lor in cadrul conferintei  si al anuarului cu acelasi nume ZF TOP Tranzactii.

Pentru al 8-lea an, ZF TOP Tranzactii va reuni artizanii celor mai importante deal-uri, impreuna cu analisti si experti din domeniile cuprinse in catalog

Lansarea catalogului TOP Tranzactii va fi punctul de plecare pentru o serie de discutii despre tranzactiile de referinta din ultimul an si despre impactul lor pentru business-ul local.

În anul 2013, piaţa de fuziuni şi achiziţii nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, rămânând, în cel mai bun caz, la acelaşi nivel cu 2012.

Lipsa de predictibilitate a cadrului fiscal şi de reglementare, precum şi dificultatea atragerii de finanţare bancară, au influenţat evoluţia pieţei în 2013.

S-au remarcat în 2013 un număr de tranzacţii importante în sectorul serviciilor financiare, în timp ce sectorul energiei, în particular cel al energiei regenerabile, a fost cel mai afectat de instabilitatea mediului de reglementare.

Anul 2014 ar putea să aducă o revigorare a pieţei de fuziuni şi achiziţii, chiar dacă nu una spectaculoasă, fiind de urmărit în special sectorul bancar unde am putea să vedem consolidări prin vânzarea - cumpărarea unor bănci de talie mică sau mijlocie, precum şi creşterea numărului de tranzacţii care implică portofolii de credite, în principal neperformante. În acest an ar urma să crească numărul de tranzacţii M&A realizate de fonduri de investiţii cu capital privat. Listările la bursă ale companiilor din portofoliul statului ar fi o altă oportunitate de afaceri în 2014.