Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Piaţa vinului, între cumpărături online şi ieşiri la restaurant cu prietenii

 

Pandemia de Covid-19 a frânat dezvoltarea pieţei locale de vin, care se afla de câţiva ani în plină ascensiune, ca urmare a unui apetit crescut de consum, dar şi pe fondul apariţiei de noi jucători autohtoni care au pariat pe segmentul de sus al pieţei.

În ultimul an şi jumătate însă, s-au schimbat multe lucruri, întâi din cauza închiderii HoReCa şi a limitării libertăţii de mişcare, iar apoi ca urmare a modificării obiceiurilor de cumpărare şi consum ale oamenilor care au petrecut mai mult timp la interior şi au început astfel să cumpere mai mult online şi să se bucure de un pahar de vin acasă.

Din această vară însă, după mai multe luni de izolare şi restricţii, oamenii şi-au reluat ieşirile şi călătoriile, setea de socializare fiind mai mare ca oricând.

Ce este interesant de remarcat e faptul că producătorii de vin s-au adaptat fiecăreia dintre situaţii. Dacă anul trecut ei au închinat virtual un pahar de vin cu iubitorii de licori ale lui Bacchus, organizând fie degustări online, fie lansări de noi vinuri pe internet, anul acesta i-au aşteptat pe consumatori la terase, la mare sau la munte. Nu au lipsit vinurile româneşti nici de pe rafturile magazinelor pentru aceia care voiau să toasteze acasă cu cei dragi.

Ce urmează este întrebarea de pe buzele tuturor acum. La această întrebare, dar şi la multe altele, vom încerca să răspundem în ediţia din acest an a conferinţei Povestea Brandurilor Româneşti de Vin

 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Ce schimbări a adus pandemia în comportamentul de consum al românilor cand vine vorba de vin? Care sunt definitive şi care sunt doar de context?
  • Va rămâne mediul online un canal de vânzare şi promovare chiar şi după ce pandemia va fi trecut? Care sunt avantajele lui?
  • Cum a arătat raportul retail-HoReCa în 2021 şi care este punctul de echilibru pe viitor?
  • E nevoie de mai multe winebaruri şi magazine specializate sau piaţa e deja saturată?
  • Până în pandemie se dezvoltau noi şi noi crame româneşti, în special mici şi medii, active pe segmentul de sus al pieţei. A pus pandemia pe pauză acest fenomen sau există în continuare investiţii?
  • De ce nu creşte suprafaţa locală de viţă de vie dincolo de 190.000 de hectare? Merg investiţiile doar în reconversie?
  • Cum se poate dezvolta România peste hotare? Ce şansă există ca producătorii să se asocieze pentru a deveni o fortă mai puternică în vânzare şi promovare?
  • Ce fac marii retaileri pentru a încuraja consumul de vinuri româneşti şi ce impact au aceste măsuri?

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali