Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa Povestea Brandurilor Româneşti de Vin 2021

Piaţa vinului, între cumpărături online şi ieşiri la restaurant cu prietenii

 

Pandemia de Covid-19 a frânat dezvoltarea pieţei locale de vin, care se afla de câţiva ani în plină ascensiune, ca urmare a unui apetit crescut de consum, dar şi pe fondul apariţiei de noi jucători autohtoni care au pariat pe segmentul de sus al pieţei.

În ultimul an şi jumătate însă, s-au schimbat multe lucruri, întâi din cauza închiderii HoReCa şi a limitării libertăţii de mişcare, iar apoi ca urmare a modificării obiceiurilor de cumpărare şi consum ale oamenilor care au petrecut mai mult timp la interior şi au început astfel să cumpere mai mult online şi să se bucure de un pahar de vin acasă.

Din această vară însă, după mai multe luni de izolare şi restricţii, oamenii şi-au reluat ieşirile şi călătoriile, setea de socializare fiind mai mare ca oricând.

Ce este interesant de remarcat e faptul că producătorii de vin s-au adaptat fiecăreia dintre situaţii. Dacă anul trecut ei au închinat virtual un pahar de vin cu iubitorii de licori ale lui Bacchus, organizând fie degustări online, fie lansări de noi vinuri pe internet, anul acesta i-au aşteptat pe consumatori la terase, la mare sau la munte. Nu au lipsit vinurile româneşti nici de pe rafturile magazinelor pentru aceia care voiau să toasteze acasă cu cei dragi.

Ce urmează este întrebarea de pe buzele tuturor acum. La această întrebare, dar şi la multe altele, vom încerca să răspundem în ediţia din acest an a conferinţei Povestea Brandurilor Româneşti de Vin

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali