Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE Partener PARTENER PARTENER PARTNER PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa ZF Cei mai mari jucatori din economie. Fabricat in Romania 2020

Conferinta Cei mai mari jucatori din economie este dedicata liderilor din economia romaneasca, firmelor cu sute si mii de angajati, cu capital strain sau romanesc, antreprenorilor care sustin businessul indiferent de contextul economic global. 
 
In iunie 2020, conferinta Cei mai mare jucatori din economie ii invita la dezbatere pe toti actorii decisivi in repornirea economiei, pe toti cei care au contribuit si contribuie la crestere economica in Romania. Ii cheama alaturi pe toti cei care sustin productia romaneasca, pe cei care au „stampilat” pe eticheta produselor si serviciilor – Fabricat in Romania. 
 
Zbuciumul economic si criza generate de pandemia de COVID-19 readuc in prim plan importanta amprentei locale din economie, a productiei locale, a investitiilor in economia romaneasca. 
 
Pariul pe „fabricat in Romania” nu este unul nou, nascut in aceste zile de criza, desi este mai folosit acum decat inainte de pandemie, nu este un concept inventat de noi, la Ziarul Financiar, este un motto sub care multe companii locale isi desfasoara zi de zi activitatea. Este o dorinta sustinuta de antreprenori, dar si de manageri curajosi care stiu ca sansa unei economii puternice sta intr-o productie locala puternica: de la agricultura si industria alimentara, la echipamente auto si masini, la industrie farma si chimica si pana la IT&C. 
 
Cand eticheta „fabricat in Romania” isi va dubla sau chiar tripla aria de acoperire, atunci vom avea mana in mana – produs in Romania si consumat in Romania. Cum ajungem acolo? 
 
Rezultatele financiare ale companiilor in 2019 ne aduc in fata unui nou an de crestere in jurul a 10% pentru mediul de business local (si 2017 si 2018 au fost ani „double digit” pentru economia locala, iar cifra de afaceri totala din economie s-a oprit in 2018 aproape de 1.600 mld. lei – 350 mld. euro). Dar 2020 va întrerupe cu siguranţă acest ciclu de creştere pentru multe dintre companiile locale. 
 
Cum trecem criza? Ce invatam din ea? Ce putem folosi mai departe? Cum se schimba viata, deciziile, munca in acest nou context? Care sunt primele estimari pentru 2020, un an de criza economica, de readaptare a mediului de business la un nou context economic generat de o criza medicala fara precedent. 
 
Trecut, prezent si viitor – trei repere care nu au fost niciodata in ultimul deceniu atat de diferite. 
 
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali