- Cum arata noul context economic generat de o criza medicala fara precedent?
- Cum s-a schimbat viata celor mai mari jucatori din economie?
- Care sunt solutiile gasite de companii pentru a merge inainte?
- De ce avem nevoie mai mult ca oricand de „Fabricat in Romania”?
- Ce mai poate Romania sa le ofere investitorilor?
- De unde vin cele mai mari amenintari pentru business?
- Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a continua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca?
- Cum arata climatul legislativ, fiscal, financiar si al pietei muncii?
Bogdan Chiriţoiu ocupă de la jumătatea anului 2009 funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei, după ce anterior a ocupat funcţia de consilier de stat în administraţia prezidenţială, atât în cadrul departamentului de planificare şi analiză politică, cât şi în cel de politici economice şi sociale. Este doctor în Economie cu specializarea în relaţii Economice Internaţionale, dar studiile sale includ şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Carol Davila, Bucureşti.
În mandatul său, Consiuliul Concurenţei a acordat cea mai mare amendă din istoria istituţiei. La începutul anului 2012 marile companii petroliere locale au fost sancţionate cu peste 200 de milioane de euro.
Christina Verchere are cu o experienţă peste 25 de ani în domeniul de petrol şi gaze, acumulată pe 3 continente. Din mai 2018, este Directorul Executiv şi Preşedintele Directoratului OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est.
Înainte de aceasta, ea a petrecut peste 20 de ani în cadrul BP, o companie globală din industria de petrol şi gaze unde a deţinut mai multe funcţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia. Între 2012 şi 2014, a ocupat functia de Preşedinte Regional al BP pentru Canada (Calgary), iar între 2014 şi 2018, a ocupat funcţia de Preşedinte Regional pentru Asia Pacific (Jakarta, Indonezia).
Christina Verchere deţine o diplomă de master in Ştiinţe Economice la Universitatea Aberdeen, Scoţia. Este membră în board-urile Consiliului Investitorilor Străini, United Way Romania si CRH plc.
Alina Timofti este unul dintre cei mai apreciaţi consultanţi fiscali din România, cu o experienţă profesională de peste 25 de ani în domeniu. Este Tax Partner şi unul dintre coordonatorii NNDKP Consultanţă Fiscală. Asistă clienţi din industrii puternic reglementate, precum infrastructură şi transport, industria farmaceutică, tehnologie, energie şi resurse naturale, sectorul industrial sau construcţii. Ghiduri internaţionale de specialitate, precum The European Legal 500 sau Chambers and Partners o recunosc pe Alina drept un Consultant Fiscal de top în România, fiind inclusă de acestea în categoria Leading Individual. Este membru al grupurilor de lucru ce consiliază Ministerul de Finanţe cu privire la modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală.
Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General Antibiotice SA Ioan Nani şi-a început activitatea la Antibiotice în 1994, ca Director Financiar iar din 1998 ocupă funcţia de Director General.
De profesie economist, a acumulat de-a lungul carierei o experienţă remarcabilă de peste 30 de ani în economie şi management. Sub conducerea sa, Antibiotice a cunoscut profunde transformări devenind principalul producător român de medicamente generice şi lider mondial, standard de referinţă la nivel internaţional pentru substanţa activă Nistatină. În ultimii ani a orientat compania spre internaţionalizare, Antibiotice devenind un brand românesc de prestigiu care dezvoltă parteneriate în peste 70 de ţări ale lumii, un business sustenabil, orientat spre cunoaştere şi dezvoltare, cu capacităţi de producţie moderne, aliniat standardelor de calitate naţionale şi internaţionale impuse de piaţa farmaceutică.
De când şi-a înfiinţat propria companie în urmă cu 30 de ani, Ştefan Vuza a continuat să dezvolte afaceri de succes în industrie. Fondator al SCR GRUP, a crescut sistematic şi s-a îndrăgostit de Chimcomplex, o companie chimică românească cu tradiţie. După cumpărarea sa, visul său a fost să reînvie industria chimică din România pas cu pas, iar în 2018 a achiziţionat activele Oltchim. Acum conduce din poziţia de Preşedinte – CEO Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune. Chimcomplex are două combinate în Rm. Vâlcea (Oltchim) şi Oneşti unde se fabrică produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor durabil. Dl. Vuza pune accent pe inovaţie: în produse şi aplicaţii noi pentru reducerea amprentei ecologice, dar şi în proiecte vizionare pentru realizarea Pactului Verde. Este absolvent al Şcolii Militare şi ASE - Relaţii Economice Internaţionale; Finanţe – Bănci şi licenţiat în Ştiinţe Juridice la Facultatea de Drept - Universitatea Bucureşti. Are 3 mastere în: Tranzacţii Economice Internaţionale, Psihologie Industrială şi Organizaţională şi Ştiinţe Politice şi un doctorat în economie la Universitatea Babeş Bolyai, Cluj – Napoca.