Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Sănătate, că-i mai business decât toate!

Modificarea preţurilor la medicamente a reprezentat principala preocupare în sectorul de sănătate anul acesta, iar scăderile anunţate vor da peste cap planurile producătorilor, distribuitorilor, cât şi retailerilor în 2015. 
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat încă din februarie că are în vedere să reducă preţurile produselor care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, după mai mulţi ani în care le-a păstrat constante. 
 
Pe lângă preţuri, taxa de clawback a fost cea care a creat probleme industriei farma, din cauza nivelului ridicat la care a ajuns. 
În sectorul public, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a implementat cardul de sănătate, care a devenit obligatoriu la orice vizită la medic. 
Piaţa de servicii medicale private aşteaptă mai multe mari tranzacţii anul acesta, iar atenţia acestui segment merge către preţ şi cine sunt cei interesaţi de marii jucători. 
 
Una dintre tranzacţii a fost deja anunţată, după ce Polisano a atras un fond de investiţii pentru 30 milioane de euro.  O parte dintre jucătorii prezenţi au reluat extinderea, însă în lipsa unor asigurări private puternice, doar segmentul de clinici este cel care promite profituri mari. 
 
În acest context, Ziarul Financiar, liderul presei de business din România, va organiza cea de-a patra ediţie a  ZF PHARMA Summit, un eveniment în care îşi propune să aducă în acelaşi loc, timp de două zile, autorităţile şi cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii.