Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Tendinţe în rezidenţial '23

2022 a dus la înregistrarea unor noi rezultate record pe piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi din punct de vedere al numărului de case şi apartamente vândute, cât şi, posibil, din punct de vedere al numărului de locuinţe finalizate.

Astfel, peste 52.000 de locuinţe au fost vândute în Bucureşti şi împrejurimi în primele zece luni din acest an, cu 9,16% mai mult comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.  2021 a fost de altfel cel mai bun an din istoria modernă a pieţei rezidenţiale din România, cu o creştere de 37% a numărului de locuinţe vândute în Capitală şi împrejurimi faţă de 2020, care la rândul său s-a încheiat cu o creştere de 5,3% faţă de 2019.

 

Concomitent, peste 27.000 de noi locuinţe se aflau la începutul acestui an în construcţie în Bucureşti şi zonele limitrofe, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, anul curent putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piaţă rezidenţială regională din ţară. Cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că în primele şase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuinţe în regiune faţă de perioada similară din 2021.

 

Decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 şi 4 este un prim pas spre deblocarea unei situaţii create în mod artificial, piaţa imobiliară din Capitală confruntându-se cu o problemă latentă de peste 25 de ani care a generat un context dificil atât pentru administraţia locală, cât şi pentru actorii privaţi. Climatul urbanistic incert privează Bucureştiul, care generează o treime din PIB-ul naţional, de investiţii în proiecte imobiliare, iar tot mai mulţi investitori se îndreaptă spre alte oraşe. Clujul, Iaşul, Timişoara, Braşovul, Constanţa vor atrage investiţii de până la 1,2 miliarde de euro în 2023

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali