Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
Partener PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTNER PRINCIPAL PARTNER PARTENER GOLD PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

“Ce mai poate sa ofere Romania investitorilor. Care sunt noile oportunitati de crestere”

 

Avalansa de rezultate financiare pentru anul 2018 ne-a adus in fata unei realitati pe care putini manageri si antreprenori ar fi anticipat-o la inceputul anului: vanzari in crestere cu 15-20%, marje de profit mai mari, noi locuri de munca, salarii la vedere in incercarea de a atrage noi angajati.

Se contura astfel imaginea unei economii in care previziunea de crestere de 3-5% era varianta pesimista pentru ca optimismul incepea de la 10% in sus. Multe industrii au avut parte de scenariul de mai sus, a aparut pentru prima data in discutie nevoia de a acoperi deficitul de oameni prin import de forta de munca.

Au fost si sectoare cu un ritm de crestere mai putin sustinut, au fost si industrii pe minus, dar imaginea de ansamblu a anului 2018 indica cel mai bun an din istorie pentru businessul companiilor.

Doar zbuciumul legislativ de la final de an, impins si in primele luni din 2019, a temperat din avant, desi in zona de consum Romania este vazuta in continuare ca un rai pentru investitori, un pariu castigator, o piata care absoarbe inca investitii de zeci de milioane de euro in centre comerciale si magazine.

Datele statistice consolidate arata ca 2017 a fost un an in care cifra de afaceri totala a companiilor din Romania a crescut cu peste 10%, la 1.401 mld. lei (305 mld. euro). Pragul de 300 mld. euro a fost astfel doborat pentru prima data in 2017, iar 2018 a continuat tendinta de crestere.

A fost sau nu 2018 al doilea an consecutiv “double digit” pentru mediul de business romanesc? Ce urmeaza?

Ziarul Financiar isi propune sa-i aduca la aceeasi masa pe executivii care se afla la carma celor mai mari jucatori din economie, pe antreprenorii care au ajuns lideri de piata cu afaceri create in urma cu 10, 20 sau 30 de ani, alaturi de institutii financiare care le sustin cresterea, consultanti, avocati, reprezentanti ai Guvernului, reprezentanti ai pietei de capital.

Ne propunem sa descoperim imaginea businessului dincolo de cifre, sa luam pulsul celor mai mari jucatori din economie si sa aflam impreuna care sunt premisele de crestere pentru urmatorul an. Incercam sa raspundem la intrebarea Ce  mai poate Romania sa le ofere investitorilor?

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali