.
-
CEO, OMV Petrom
-
CEO, Raiffeisen Bank Romania
Steven van Groningen, was born in in the Netherlands but have lived the last 18 years in Romania, Russia and Hungary. He spent close to 15 years in Romania. Since 2002 is president and CEO of Raiffeisen Bank Romania, one of the largest banks in the country. He likes to be successful at what his doing, while maintaining a reasonable balance in life. He worked all his professional life in banking.
Steven van Groningen is also a member of the board for nominees at Fondul Proprietatea, a blogger and the most stable bank president.
-
director general, Electrica
Dan Cătălin Stancu este un executiv de top cu o experienţă de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut în cadrul Grupului Electrica (1990 – 2009), perioadă în care a ocupat mai multe funcţii de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative şi privatizare. De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în Consiliile de Administraţie ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova şi CEZ Oltenia.
Începând din anul 2009 si pana in 2016, cand a preluat pozitia de CEO Electrica, Dan Cătălin Stancu a activat la E.ON România, unde a ocupat poziţia de director de strategie şi dezvoltare corporativă, precum şi de membru în Consiliile de Administraţie ale E.ON Distribuţie România şi E.ON Renewable.
-
Preşedinte şi CEO, Grupul MedLife
Mihai Marcu este Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife, liderul pieţei de servicii private de sănătate din România. A lucrat 11 ani în sistemul bancar, fiind vicepreşedintele RoBank (OTP în prezent) la vârsta de 30 de ani. A deţinut această funcţie până în 2004, când preia conducerea afacerii de familie, MedLife, companie care, sub managementul lui Mihai, a devenit ulterior prima firmă de servicii medicale listată la Bursă.
Abilităţile de leadership şi management l-au adus pe Mihai în numeroase topuri de business naţionale şi internaţionale, fiind recunoscut drept unul dintre antreprenorii şi liderii cu notorietate naţională care a adus plus valoare comunităţii româneşti.
-
Economist Senior, Reprezentanţa Băncii Mondiale în România
Cătălin Păuna este economist al Băncii Mondiale în România. Cu o experienţă de 17 ani în această calitate, a monitorizat dezvoltarea la nivel macroeconomic şi sectorial a economiei româneşti, venind cu soluţii şi recomandări pentru o dezvoltare sustenabilă. Astfel, a elaborat Memorandumuri economice pentru ţară, Analize cu privire la Cheltuielile Publice, Strategii de Parteneriat Naţional, previziuni economice şi studii sectoriale. El este, de asemenea, autor al mai multor lucrări despre tranziţia economică a ţărilor din Europa Centrală şi de Est.
-
CEO , UiPath
Daniel Dines poate reprezenta cu uşurinţă portretul tânărului antreprenor care schimbă România. A pus bazele UiPath, un start-up care dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru. A pornit de la o echipă de 10 colegi, cu biroul într-un apartament. Acum produsele UiPath se vând în întreaga lume, inclusiv către companii din Fortune 100, şi concurează cu liderii industriei mondiale de IT. Compania are, în prezent, sediul în SUA şi birouri în şase ţări şi tocmai a atras cea mai mare rundă de finanţare din domeniul IT pentru un start-up din România.
-
Inginer, Inventator
Alexandru Ionut Budisteanu este un tânăr programator si inventator care pune foarte multa pasiune şi dedicaţie pentru crearea de aplicaţii software şi dispozitive electronice ce încearcă îmbunătăţirea vieţii umane. Acum Alexandru lucrează şi produce în Ramnicu Valcea roboţii industriali VisionBot, ce vor ajuta inginerii în electronică să asambleze acasă proprile lor dispozitive electronice în volume de până la 100.000 de unităţi pe an www.visionbot.net. Lucrează, de asemenea, la o platformă sociala SkyHub, prin care utilizatorii pot sa creeze comunităţi virtuale despre orice îi interesează şi pasionează. SkyHub momentan este într-o versiune BETA şi în curând va fi lansată versiunea nouă www.skyhub.me. Una din cele mai importante realizări ale lui Alexandru o reprezintă câştigarea marelui premiu Gordon E. Moore Award, reprezentând $75,000 la Intel International Science and Engineering Fair în Phoenix, SUA pentru conceperea unor softuri cu Inteligenţă Artificială ce pot fi folosite în maşinile fără şofer. Revista americană Time l-a nominalizat pe Alexandru ca unul dintre cei mai influenţi tineri ai anului 2013 pentru realizările lui şi că promovează valorile autentice româneşti. Institutul MIT Lincoln Laboratory a numit un asteroid cu numele tânărului.
-
Manager Proiect , EFdeN
Co-fondator şi Manager Proiect EFdeN, un proiect educaţional şi de cercetare în care au participat peste 350 de tineri cercetători. În 2014 a participat la cea mai importantă competiţie internaţională de profil, Solar Decathlon Europe cu prototipul EFdeN, o locuinţă solară premiată naţional şi internaţional. Pe lângă locuinţă, tinerii au dezvoltat o staţie electrică de încărcare şi un copac fotovoltaic. După cele 2 competiţii internaţionale cu PRISPA şi EFdeN, în 2016 a cofondat împreună cu Claudiu Butacu EnergiaTa.org, proiect ce îşi propune facilitatea producţiei de energie verde de către utilizatorii casnici.
Din 2017, Mihai şi Claudiu au început paşii în zona de business, lucrând la dezvoltarea unei locuinţe solare, 100% electrică, foarte sustenabilă, sigură, sănătoasă şi confortabilă pentru ocupant, la un preţ accesibil, ce va fi comercializată pe piaţa europeană. Mihai este membru VLER, program al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, certificat ca Profesionist al Clădirilor Verzi de către Consiliul Român al Clădirilor Verzi, certificat Sustainability Manager de către Denkstatt ECQA şi alumni Aspire Academy.
-
Managing, Partner Promocrat
Munca lui Alex Gavril (27 de ani) e definită de o cursă continuă a îmbunătăţire în mai multe zone de antreprenoriat: marketing, tehnologie digitală şi cauze sociale. Din 2013 conduce Promocrat, o agenţie de creaţie şi marketing digital pentru start-ups, lucrând alături de întreprinzători din România şi nu numai, pentru un impact semnificativ în pieţele în care activează.
-
Preşedinte, Funky Citizens
Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al Funky Citizens, organizaţie non-guvernamentală care construieşte instrumente de advocacy bazate pe cercetare şi date concrete. Instrumentele Funky Citizens sunt dezvoltate cu scopul de a fi educaţionale şi a duce la acţiune, încurajând cetăţenii să se implice în iniţiative de responsabilizare a guvernării. Elena are peste 7 ani de experienţă în societatea civilă, timp în care a coordonat proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare, şi crede cu tărie că digitalul are puterea de a oferi putere cetăţenilor şi a influenţa reforma în sectorul public.
-
Partner, Head of Tax & Legal, EY România
.
-
Country Managing Partner, EY România
Cu peste 20 de ani de experienţă în consultanţă şi audit, Bogdan conduce EY România, unul dintre birourile EY cu cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Sud-Est. Pe lângă coordonarea activităţii EY în România, Bogdan este implicat activ în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial local, prin contribuţia pe care şi-o aduce la iniţiative strategice pentru antreprenori, atât prin programele EY, cât şi prin susţinerea fundaţiei Romanian Business Leaders. Pentru recunoaşterea poveştilor de succes ale companiilor locale, a susţinut lansarea în România a programului EY Entrepreneur Of The Year, cea mai mare competiţie dedicată antreprenorilor din întreaga lume. Este membru al Amcham Board în România de peste 5 ani, contribuind la dezvoltarea dialogului dintre mediul de afaceri şi autorităţi.
-
Consultant Senior, Departamentul de Asistenţă în Afaceri EY
Octavian Pascu - Consultant Senior, Departamentul de Asistenţă în Afaceri EY RomâniaOctavian Pascu este Consultant Senior în Departamentul de Asistenţă în Afaceri din cadrul EY România. Pasionat de tehnologie şi finanţe, Octavian gestionează proiecte de optimizare a proceselor de afaceri şi de implementare de sisteme BPM în instituţii financiar-bancare. De-a lungul carierei sale, Octavian Pascu a fost implicat în proiecte naţionale importante, fiind lider de proiect atât în implementări de sisteme informatice, cât şi în proiecte de guvernanţă şi securitate IT.