Salariile au continuat să crească anul trecut, deşi într-un ritm mai lent faţă de anii precedenţi,…
“Club BM "Industria berii din Romania"
24 septembrie, Bucureşti
09:00 – 09:30 Înregistrarea participanţilor & Welcome Coffee
09:30 – 09:35 Opening speech Cristian Hostiuc, Director Editorial, Business Magazin
Moderator: Cristian Hostiuc, Director Editorial, Business Magazin
Ioana Matei, Redactor sef, Business Magazin
09:35 – 11:00 Panel 1: Panel 1: Radiografie piaţa locala a berii
Teme de discutie:
- Piaţa berii în ultimii 15 ani; Motoarele de crestere a pieţei în ultimii 15 ani;
- Impactul pozitiv asupra altor sectoare: locuri de munca, valoare adaugata + contributii la buget;
- Cresterea ponderii ingredientelor locale in retetele de fabricare;
- Obstacolele in calea dezvoltarii pietei (fiscalizarea ridicata, lipsa de predictibilitate);
- Nivelul investitiilor si directiile in care s-a investit;
- Sustenabilitatea in productia de bere; piata berii si provocarile din urmatorii 15 ani.
- Rolul micilor producatori pe piata berii; aportul lor la evolutia pietei; provocari; micii producatori in urmatorii 15 ani
- Trenduri pe piata europeana a berii; nivelul investitiei in Europa; directii spre care se indreapta investitiile; provocarile pietei europene; temele actuale de interes; piaţa peste 15 ani
Speakeri:
• Lucian Ghinea, Presedinte, Asociatia Berarii Romaniei
• Marius Mircea, Berarium
• Pierre Olivier Bergeron, Secretary General Brewers of Europe
• Akos Mora, Reprezentant, Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania
• Ionut Oprea, Director General, Soufflet Malt
• Julia Leferman, Director General, Asociatia Berarii Romaniei
11:00 – 12:30 Panel 2: Impactul pozitiv pentru domeniile conexe (ospitalitate + retail) diversitatea tipurilor de bere si recomandari de foodpairing.
Teme de discutie:
- Scurta retrospectiva a ultimilor ani; structura curenta a pieţei; preferinte consumatori
- Legatura dintre evolutia pietei berii si a sectorului Horeca; privire retrospectiva asupra ultimilor 15 ani; proiectie viitor – evolutie, provocari.
- Descriere tipuri de bere; recomandari foodpairing; orientarea spre sfaturi practice de consum.
• Dan Matei, Industry Leader Beverages, Tobacco, Telecom, Nielsen
• Dragoş Petrescu, Preşedinte, HORA | TBC
• Călin Ile, Preşedinte, Federaţia Industriei Hoteliere din România
• George Badescu, Director Executiv, AMRCR
• Anita Panait, Director Executiv, HORA
• Virgil Dumitraşcu, Beer Sommelier
12:30 – 13:30 Lunch & Networking