Conferinţe
AGENDĂ

“Club BM "Industria berii din Romania"

24 septembrie, Bucureşti

 

 

09:00 – 09:30 Înregistrarea participanţilor & Welcome Coffee

09:30 – 09:35 Opening speech Cristian Hostiuc, Director Editorial, Business Magazin

 

Moderator: Cristian Hostiuc, Director Editorial, Business Magazin

      Ioana Matei, Redactor sef, Business Magazin

 

09:35 – 11:00 Panel 1: Panel 1: Radiografie piaţa locala a berii

 

Teme de discutie:

 

  • Piaţa berii în ultimii 15 ani; Motoarele de crestere a pieţei în ultimii 15 ani;
  • Impactul pozitiv asupra altor sectoare: locuri de munca, valoare adaugata + contributii la buget;
  • Cresterea ponderii ingredientelor locale in retetele de fabricare;
  • Obstacolele in calea dezvoltarii pietei (fiscalizarea ridicata, lipsa de predictibilitate);
  • Nivelul investitiilor si directiile in care s-a investit;
  • Sustenabilitatea in productia de bere; piata berii si provocarile din urmatorii 15 ani.
  • Rolul micilor producatori pe piata berii; aportul lor la evolutia pietei; provocari; micii producatori in urmatorii 15 ani
  • Trenduri pe piata europeana a berii; nivelul investitiei in Europa; directii spre care se indreapta investitiile; provocarile pietei europene; temele actuale de interes; piaţa peste 15 ani

 

Speakeri:

 

•            Lucian Ghinea, Presedinte, Asociatia Berarii Romaniei

•            Marius Mircea, Berarium

•            Pierre Olivier Bergeron, Secretary General Brewers of Europe

•            Akos Mora, Reprezentant, Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania

•            Ionut Oprea, Director General, Soufflet Malt

•            Julia Leferman, Director General, Asociatia Berarii Romaniei

 

11:00 – 12:30 Panel 2: Impactul pozitiv pentru domeniile conexe (ospitalitate + retail) diversitatea tipurilor de bere si recomandari de foodpairing.

 

Teme de discutie:

 

  • Scurta retrospectiva a ultimilor ani; structura curenta a pieţei; preferinte consumatori
  • Legatura dintre evolutia pietei berii si a sectorului Horeca; privire retrospectiva asupra ultimilor 15 ani; proiectie viitor – evolutie, provocari.
  • Descriere tipuri de bere; recomandari foodpairing; orientarea spre sfaturi practice de consum.

 

•            Dan Matei, Industry Leader Beverages, Tobacco, Telecom, Nielsen

•            Dragoş Petrescu, Preşedinte, HORA | TBC

•            Călin Ile, Preşedinte, Federaţia Industriei Hoteliere din România

•            George Badescu, Director Executiv, AMRCR

•           Anita Panait, Director Executiv, HORA

•            Virgil Dumitraşcu, Beer Sommelier

 

12:30 – 13:30 Lunch & Networking

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali