Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRNCIPAL PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Business Magazin organizează conferinţa cu tema “Cele mai inovatoare companii din România”.

 

CELE MAI INOVATOARE COMPANII DIN ROMÂNIA - 2022

În căutarea inovatorului modern

 

Theodor Ionescu a inventat filmele 3D. Henri Coandă, avionul cu reacţie, iar Traian Vuia, aparatul de zbor care a decolat şi aterizat folosind mijloacele proprii aflate la bord. Numele lui Aurel Persu se leagă de primul model de autovehicul aerodinamic, iar cel al Anei Aslan, de crema anti-îmbătrânire. Anastase Dragomir a inventat scaunul ejectabil.

Lista inventatorilor români care au schimbat lumea cu invenţiile lor poate continua, dar nu până foarte aproape de timpurile pe care le trăim.

 

În prezent, istoria maşinilor autonome, a roboţilor care gătesc, a platformelor de streaming şi chiar şi a celor mai noi modele de business pare că se scrie în alte geografii. Chiar acum, într-un colţ de lume, cineva are posibilitatea să comande printr-o aplicaţie o maşină autonomă, la fel ca un Uber să meargă la un restaurant unde preparatele sunt gătite şi servite de roboţi. Inovaţia mondială depăşeşte însă sfera tehnologică şi atinge toate domeniile societăţii, de la servicii medicale, la educaţie, noi modele de afaceri sau de management al situaţiilor de criză.

 

Se spune deseori că „viitorul este al celor adaptabili”, nu al celor mai inteligenţi, abili, muncitori. Trăim vremuri fascinante, dar cum facem să readucem România pe harta inovaţiei mondiale şi cine sunt „inventatorii” moderni care ne pot ajuta să facem acest lucru?

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali