Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Constructiile, piata care poate scoate Romania din criza

Piata locala a constructiilor a cunoscut pe timp de criza un declin de circa 40%, in conditiile in care nici statul, nici privatul nu au mai reusit sa pompeze suficienti bani in economie pentru a sustine noile constructii.

Multe tari, asa cum sunt China sau Statele Unite, au investit masiv in constructii in ultimii ani pentru a stimula cresterea economica, insa in Romania anii 2012 si 2013 au adus o reducere drastica a sumelor pentru investitii publice in sosele, cai ferate, metrou sau aeroporturi.

Iar aceasta taiere la sange a banilor de la stat, dublata de blocarea timp de aproape un an a fondurilor europene pentru infrastructura de transport, dar si de reticenta privatilor de a mai face investitii, s-a regasit direct in evolutia pietei constructiilor in ultima perioada.

Cum poate fi reluata cresterea pietei constructiilor, un sector care ar putea sta la temelia urmatorului ciclu de crestere economica?

Vorbim despre soluţiile şi strategiile pentru creşterea pieţei construcţiilor, un sector care ar putea sta la temelia următorului ciclu de creştere economică şi premiem excelenţa în cadrul GALEI BUSINESS CONSTRUCT.

Ziarul Financiar va acorda in cadrul Galei Business Construct urmatoarele premii:

Cea mai mare investitie intr-o fabrica de materiale de constructii, finalizata pe timp de criza.
Premiul “Antreprenorul roman in industria materialelor de constructii”.
Premiul pentru cea mai eficienta utilizare a fondurilor europene in constructia unei fabrici.
Premiul “Exportatorul anului 2013 in piata materialelor de constructii”.
Premiul pentru cea mai importanta tranzactie in industria constructiilor pe timp de criza.
Constructorul anului – cele mai mari proiecte de infrastructura castigate in ultimul an.