Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT
Conferinţa ZF Malluri&Centre Comerciale 2024 este un eveniment care doreşte să reunească principalii actori din piaţa locală de retail – atât investitori şi dezvoltatori de centre comerciale şi mall-uri, cât şi retaileri şi chiriaşi. Scopul conferinţei este de a reuni profesionişti din retail şi dezvoltare, pentru a discuta cele mai noi tendinţe, cele mai bune practici, inovaţii şi provocări în managementul spaţiilor de retail, iar publicul format din oameni de business are astfel acces la executivi de top din această industrie.
 
Sectorul de retail rămâne atractiv, având în vedere efervescenţa tranzacţiilor, apariţia de branduri noi şi reapariţia schemelor mari post-2026. Consultanţii imobiliari se aşteaptă ca pragul de 5 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale moderne va fi depăşit în 2026-2027, de la un stoc de 4,6 milioane de metri pătraţi în prezent. Aşteptările precaute de la începutul anului 2024 au fost depăşite, retailerii mass-market şi discount reluând expansiunea accelerată. 

Salariile cresc cu aproximativ 14-15% anual, comparativ cu o inflaţie de 5%, oferind perspective bune pentru consum pe termen mediu. Mai mult, pe de-o parte dezvoltatori precum Iulius sau Prime Kapital vor să investească în proiecte regionale, mixte, tot mai mulţi investitori români dezvoltă parcuri de retail în zone până acum ocolite de marii dezvoltatori.

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali