Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTNER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Producători, furnizori şi consumatori – Cine câştigă şi cine pierde de pe urma noilor preţuri

Piaţa de electricitate din România trebuie să demonstreze că a învăţat din experienţa din 2017, cu tensiuni care au dus la triplarea preţurilor.

În prag de iarnă, care sunt certitudinile furnizorilor care au supravieţuit că situaţia nu se va repeta? Ce măsuri a luat sau va lua ANRE pentru a preveni o evoluţie similară în miez de iarnă, când consumul de energie este la vârf?

„Moda” contoarelor inteligente (smart meters) a câştigat teren, însă furnizorii şi distribuitorii spun că încă încearcă, prin discuţii cu reprezentanţii ANRE, să vadă care este de fapt rolul acestor dispozitive şi cum se poate contoriza eficienţa lor.

Cum este energia eficientă, ce o poate defini în acest fel şi la ce se poate aştepta consumatorul casnic iarna aceasta din punct de vedere al rezervelor şi al preţurilor la energie electrică şi gaze naturale?

Aducem la aceeaşi masă producători, distribuitori, autorităţi de reglementare, pentru a discuta ce trebuie făcut pentru a avea stabilitate pe piaţa de energie şi cu cât vor creşte preţurile.