Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTNER PARTNER PARTNER PARTNER PARTNER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT
Ziarul Financiar va multumeste pentru participare!

Romania a intrat in cel de-al cincilea an in care economia locala nu are o directie concreta, iar mediul de business pare mai dezorientat ca oricand, dupa ce in 2012 scena politica a fost intesata de scandaluri. Vor creste taxele? Va mai fi un program Rabla? Cum vor evolua cursul si dobanzile? Sunt intrebari de care depinde planul de afaceri facut la inceputul anului, dar de care poate atarna inclusiv supravietuirea multor firme.

|n perioada 2008-2012 aproximativ 100.000 de firme, circa 20% din total, au fost deja puse in situatia de a intra in insolventa - unele pentru a trage linie, a se lichida si, eventual, pentru a o lua de la capat cu alt "SRL", altele pentru a incerca sa se restructureze - sa mai amane o serie de plati, sa mai inchida din contractele paguboase sau sa forteze creditorii sa accepte un "write off".

La inceput de an, Ziarul Financiar isi propune sa aduca la aceeasi masa specialistii din acest domeniu care pot descifra viitoarele directii ale acestei piete.

Află mai multe
INVITAT SPECIAL
Varujan Vosganian
Ministrul Economiei,

Varujan Vosganian a absolvit Facultatea de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1982, ca sef de promtie) si Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti (1991). A obtinut in anul 1998 titlul academic de doctor in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti. In anul 1990, devine membru în Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN), iar in acelasi an, fondeaza Uniunea Armenilor din Romania, al carui presedinte este si in prezent. Varujan Vosganian a fondat Partidul Alternativa României (PAR), impreuna cu Adrian Iorgulescu si Laurentiu Ulici, cu putin timp inaintea alegerilor parlamentare din 1996, devenind presedinte al acestuia (1996-1999).

La data de 12 decembrie 2006, Vosganian este numit in functia de ministru al economiei si comertului in Guvernul Tariceanu, apoi dupa restructurarea guvernamentala din 5 aprilie 2007, preia portofoliul de ministru al economiei si finanţelor (prin comasarea portofoliului economiei si conersului cu cel al finantelor).

TEME DE DISCUTIE
  • Care sunt domeniile de activitate care raman in continuare expuse la riscul de intrare in insolventa?
  • Ce numar de societati este de asteptat sa intre in insolventa in 2013?
  • Ce exemple de restructurari reusite exista pana in prezent si ce trebuie sa faca firmele pentru a avea sanse sa se "insanatoseasca"?
  • Insolventa companiilor de stat reprezinta cu adevarat o solutie pentru eficientizare?
  • Cum planuieste noul Guvern sa curete "gaurile negre" pe care le are in portofoliu?
  • Care sunt cele mai eficiente solutii cand se ajunge in etapa de lichidare a activelor si cum poate fi deblocat mecanismul tranzactiilor?
  • Ce diferente sunt intre sumele ce mai pot fi recuperate prin reorganizare versus lichidarea afacerilor?
  • Cum s-a dezvoltat piata practicienilor in ultimii cinci ani si cu ce probleme se mai confrunta in prezent?
  • Ce case de avocatura au reusit sa intre pe aceasta piata care pana in criza prezenta un interes redus si cum pot fi pregatiti practicienii din acest domeniu?

Află mai multe