Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
UN PROGRAM DELOITTE PRIVATE
Share event
DESPRE EVENIMENT

Gala Best Managed Companies 2022 România

Gala Best Managed Companies 2022 România

Un program Deloitte Private. Partener: Banca Transilvania
Transmisiune live: 17 noiembrie 2022, de la ora 19:00
 
Performanţa managerială într-o perioadă a crizelor suprapuse. Care sunt primele companii “Best Managed” din România?
 

Anul în care Deloitte aniversează 30 de ani de activitate pe piaţa locală aduce în premieră în România programul Best Managed Companies, care oferă recunoaştere companiilor private pentru excelenţa în management, pe baza unei metodologii internaţionale ce analizează modul în care este organizat şi condus businessul raportat la bunele practici internaţionale în materie de strategie, cultură şi angajament, inovaţie şi resurse, guvernanţă şi aspecte financiare.

Ediţia inaugurală din ţara noastră, organizată în parteneriat cu Banca Transilvania, s-a bucurat de participarea a peste 20 de companii antreprenoriale cu cifre de afaceri între 10 şi 75 de milioane de euro, cu sediul în România şi cu acţionari români sau cu echipă de management cu reşedinţa în România (lista completă a criteriilor de eligibilitate este disponibilă aici).
Acum, programul ajunge în faza finală şi anunţă prima serie de companii antreprenoriale româneşti care au obţinut certificarea Best Managed Companies.
 
Ce ne-a arătat parcursul primei ediţii în România despre mediul de business local? Cum pot aborda companiile antreprenoriale crizele suprapuse ale ultimilor ani? Ce particularizează filosofia şi metoda Best Managed Companies?
Gala Best Managed Companies România îşi propune să onoreze performanţa şi să angajeze participanţii – companiile înscrise în această primă ediţie, membrii juriului programului, precum şi alţi reprezentanţi ai mediului de business – într-un schimb de idei privind marile provocări de pe agenda antreprenorilor.
 
Evenimentul va fi transmis live pe Facebook şi pe site-ul Ziarului Financiar, care este partener media al galei.
 
Speakerii evenimentului: 
- Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania 
- Cristian Popa, Membru al Consiliului de Administraţie şi Viceguvernator al Băncii Naţionale a României
- Cristian Nacu, Senior Country Officer, International Finance Corporation
- Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova
- Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Deloitte, şi liderul programului Deloitte Private în România
 
Cum funcţionează programul Best Managed Companies? 
Best Managed Companies nu este o simplă competiţie, în care companiile înscrise sunt evaluate comparativ, ci un proces consistent de cunoaştere şi auto-cunoaştere, care se derulează pe parcursul câtorva luni. Astfel, companiile selectate în urma completării formularului de înscriere au intrat în faza de workshop-uri facilitate de profesionişti din cadrul Deloitte şi Banca Transilvania, care le-au permis să îşi analizeze performanţa potrivit metodologiei internaţionale Deloitte, bazate pe patru piloni: strategie, cultură şi angajament, inovaţie şi resurse, guvernanţă şi aspecte financiare.
 
Fiecare companie participantă la faza de workshop-uri a trecut printr-o auto-analiză a aspectelor strategice şi operaţionale, exerciţiu care a permis un transfer de cunoştinţe privind bunele practici internaţionale de la experţii care au facilitat workshop-urile către echipele de management ale companiilor şi identificarea punctelor forte, precum şi a zonelor de dezvoltat.
La finalul acestei etape, un juriu independent, format din experţi în domenii variate, relevante pentru mediul antreprenorial - Banca Naţională a României, Bursa de Valori Bucureşti, International Finance Corporation, Academia de Studii Economice -, a analizat companiile participante şi a decis care sunt acelea ale căror practici de organizare şi management al afacerii respectă standardele Best Managed Companies.
 
De aceea, pentru companiile înscrise, finalitatea programului este mai degrabă o certificare, decât un simplu premiu, iar cultura Best Managed Companies încurajează participarea repetitivă şi îmbunătăţirea rezultatelor de la an la an. Pentru companiile care primesc această recunoaştere, certificarea poate fi validată anual, cu condiţia menţinerii sau îmbunătăţirii performanţei raportat la setul de standarde internaţionale obiective. Pentru companiile înscrise, dar care nu s-au aflat pe lista celor care au primit această recunoaştere, certificarea poate fi obţinută la ediţiile următoare, în urma îmbunătăţirii zonelor identificate ca deficitare în cadrul workshop-urilor. Experienţa programului în alte state arată că, prin participări succesive, cele mai multe companii necertificate iniţial ca Best Managed evoluează semnificativ din punct de vedere calitativ şi chiar primesc titlul.
 
În numeroase ţări în care Deloitte organizează programul Best Managed Companies, în jur de o treime dintre companiile selectate pentru a doua fază, a workshop-urilor, ajung pe lista celor care primesc certificarea. Cum se va poziţiona România?
 
Urmăriţi gala pe 17 noiembrie 2022, de la ora 19.00, pentru a afla.
 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali