Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER SUPORT Partener SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

După Afaceri Premium este o publicaţie lunară de lux care completează Ziarul Financiar din punct de vedere al conţinutului prin trendurile de business lifestyle pe care le prezintă în paginile sale.

Iar gala organizată an de an de revista După Afaceri Premium este cunoscută ca fiind evenimentul care celebrează arta de a trăi frumos şi care reuşeşte să aducă împreună actorii principali din industria de lifestyle şi lux.

Despre industria de lux, în ultima perioadă, s-au vehiculat câteva idei care merită date mai departe, mai ales în contextul economic şi cel geopolitic actuale.

 

În primul rând, jucători din domeniu şi, deopotrivă, o serie de analişti declară că sectorul luxului este cel care traversează cel mai bine perioadele dificile, cele de criză (de orice fel), dat fiind că cei care sunt consumatorii brandurilor de profil sunt, de regulă, cel mai puţin afectaţi. Separat, dar totuşi în strânsă legătură, multiple voci susţin că bunurile de lux pot fi de fapt investiţii, valoarea lor în timp reuşind să crească mai rapid sau măcar mai sustenabil decât un depozit bancar ori un pariu la bursă.

 

E vorba, cu siguranţă, de o anumită nişă a luxului.

 

Bijuteriile vintage sau cele de colecţie reprezintă un exemplu. Un altul ar fi băuturile – vinurile cu potenţial de învechire ori whiskey-urile scumpe. Despre artă, poate nici nu ar mai trebui să zicem, fiind deja un fapt atotcunoscut, dar o facem totuşi. Chiar şi unele genţi pot deveni din achiziţii, investiţii. La fel şi o serie de imobile. Excepţie face aici, cu siguranţă, tehnologia, care este însă un lux necesar în viaţa noastră de zi cu zi. Când vine vorba de tech, e bine să fim conectaţi mereu la tot ce e nou, pentru că în acest domeniu lucrurile se dezvoltă aproape cu viteza luminii. Ceva ce acum câţiva ani era o noutate absolută, devine acum mainstream.

 

DAR LUXUL NU E DOAR DESPRE ACHIZIŢII ŞI INVESTIŢII ŞI CIFRE.

 

Şi aici intervine a treia idee vehiculată despre acest sector. Luxul este despre acele lucruri care îţi fac plăcere, despre acele experienţe pe care nici măcar banii nu le pot cumpăra.

 

Toată lumea ştie că timpul este cel mai preţios lucru pentru fiecare dintre noi, fie că e vorba de timp liber, de suficiente ore în zi pentru a rezolva tot ce e pe lista de priorităţi ori, de ce să nu fim sinceri, de zile într-o viaţă. Din păcate (sau, cine ştie, din fericire), de cele mai multe ori, timpul nu poate fi cumpărat. Şi, întrebarea logică este, ce altceva nu poate fi cumpărat?

Care sunt aceste experienţe sau lucruri fără de preţ, vom încerca să aflăm la ediţia din acest an a Galei După Afaceri Premium.

Ne revedem, aşa cum v-am obişnuit, atunci când frunzele îşi schimbă culoarea, când se numără bobocii, toamna. Şi, la fel ca în fiecare toamnă, vom sărbători arta de a trăi frumos şi oamenii care au făcut chiar şi în dificilul an 2022 ca acest lucru să fie posibil.

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali