Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Industria auto: motorul economiei romanesti

Industria auto romaneasca va ajunge in urmatorii ani la o cifra de afaceri cumulata de peste 20 de miliarde de euro, sustinuta atat de Dacia si Ford, cat si de cei peste 400 de producatori de componente auto. 
 
Componentele auto si masinile sunt singura constanta din balanta comerciala a Romaniei, aceste produse fiind prezente atat in importurile, cat si in exporturile catre toti principalii parteneri comerciali ai tarii din Occident si din regiune. In Germania, spre exemplu, cei mai mari 20 de exportatori activeaza toti in industria auto, fie in productia de masini  - cum este cazul Ford sau Dacia, fie in productia de componente.
 
Industria auto ramane insa esentiala in contextul in care, cu exceptia Ungariei, Dacia se afla in top 20 de exportatori si in top 20 de importatori pe toate celelalte piete. 
 
In acest context, Ziarul Financiar aduce la aceeasi masa reprezentanti ai autoritatilor si ai mediului de business pentru a dezbate principalele subiecte de actualitate legate de industria auto romaneasca.