Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Leasing-ul operational, o solutie moderna de optimizare a costurilor flotelor auto

Piata de leasing operational a ajuns dupa primele noua luni la 47.000 de unitati, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand previziunea revizuita in iulie pentru finele anului, astfel ca noua prognoza indica un avans al pietei pentru 2014 de 15%, fata de 9% anterior.
 
Cresterea peste asteptarile prognozate a pietei in 2014 se datoreaza in primul rand gradului ridicat de competitivitate, materializat in scaderea costurilor de utilizare a flotelor auto de catre utilizatorii finali si implicit si in atragerea de noi clienti. Desi nu se intrevad noi solutii pentru pastrarea trendului de continuare a scaderii ratelor lunare, nivelul actual ar permite pietei sa creasca pana spre 50.000 de autovehicule la finalul anului, reprezentand un plus de 15 % fata de 2013 si totodata revenirea la o crestere cu „doua cifre”, dupa stagnarea de anul trecut.
 
Pasul urmator in dezvoltarea pietei de leasing operational o reprezinta atragerea intreprinderilor mici si mijlocii si companiilor de stat. 
 
In acest context, Ziarul Financiar aduce la aceeasi masa reprezentantii ASLO (Asociatia Societatilor de Leasing Operational) pentru a dezbate principalele subiecte de actualitate legate de dezvoltarea pietei de leasing operational.