Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Meet the CEO

Meet the CEO este un eveniment cu frecventa lunara, la care participa un numar de circa 20 de invitati.

Evenimentul consta in intalnirea unora dintre cei mai reprezentativi CEO ai comunitatii de business din Romania, acestia impartasind din experienta lor participantilor.

Intalnirile au ca scop schimbul de informatii, sfaturi si idei de la oameni cu experienta pe acest nivel. Intalnirile au loc seara si sunt moderate de un redactor specializat BUSINESS Magazin, intr-un cadru informal, ce permite schimbul direct de idei, impartasirea experientelor si networking-ul.

Concluziile discutiilor purtate sunt reflectate editorial in urmatoarea editie a BUSINESS Magazin


Speakerul din 13 mai este Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest

 

Despre ADREM INVEST

ADREM INVEST, o firma specializata in aplicatii industriale a fost pusa pe picioare la inceputul anilor '90 de doi frati din Bucuresti, Corneliu si Adrian Bodea.

Anul trecut compania a bifat un ritm de crestere de 30%, iar anul acesta cei doi frati se gandesc sa repete experienta stabilindu-si un buget de 50 de milioane de euro. Diferenta fata de 2012 este ca jumatate din business ar trebui sa vina din pietele externe.

Totodata, cei doi frati s-au implicat si in proiecte de producere a energiei electrice, cel mai important fiind o centrala de cogenerare pe biomasa in valoare de 83 de milioane de euro la Suceava.  Compania de proiect pentru investitia de la Suceava este controlata in proportie de 50% de Adrem Invest, iar alti doi investitori, printre care se numara si austriecii de la Schweighofer, cel mai mare jucator din industria lemnului, au un pachet egal de actiuni. Unitatea va incepe sa livreze agent termic de la sfarsitul acestui an, intregul proiect urmand sa fie finalizat in aprilie 2014.

Compania Adrem Invest are în acest moment 850 de angajati, cu 150 de oameni mai mult decat erau la inceputul anului 2012.
 

Adrem Invest, o firma specializata in aplicatii industriale pusa pe picioare la inceputul anilor '90 de doi frati din Bucuresti, Corneliu si Adrian Bodea, face un pas destul de rar intalnit pentru o companie locala, cumparand o firma elvetiana din acelasi domeniu de activitate.

 Daca de obicei antreprenorii romani cauta salvarea in fata caderii cererii interne pe piete din Africa sau Orientul Mijlociu, actionarii Adrem Invest spun ca aveau nevoie de un nume bun in portofoliu pentru a putea intra si pe piata vest-europeana. Anul acesta business-ul Adrem va ajunge la circa 39 milioane de euro (171,7 milioane de lei), in creşsere cu aproape 30% fata de anul trecut, compania avand 835 de angajati.

 "Noi am preluat un competitor direct, care livreaza anumite sisteme pentru industria metalurgica. Nu au o unitate de productie in sine, ci subcontracteaza echipamenete. Este o firma de inginerie si de dezvoltare. Daca avem succes in Africa, pentru a intra pe piata vest-europeana brandul de tara nu era un ajutor mare. De aceea am luat o firma elvetiana", spune Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest. Firma preluata se numeste MTAG Marti Technologie. Inainte de tranzactie, care a fost de 2 milioane de euro, firma era controlata de un antreprenor elvetian, avand in prezent 30 de angajati.