Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Meet the CEO este un eveniment cu frecventa lunara, la care participa un numar de circa 20 de invitati. Evenimentul consta in intalnirea unora dintre cei mai reprezentativi CEO ai comunitatii de business din Romania, acestia impartasind din experienta lor participantilor.

Află mai multe
INVITAT SPECIAL
Bogdan Padiu
CEO, TeamNet

Bogdan Padiu este Chief Executive Officer (CEO) al TeamNet din anul 2001. A absolvit Academia de Studii Economice în 2001 şi EMBA-ul la Universitatea Wirtschafts din Viena în anul 2008.

Omul de afaceri Bogdan Padiu crede cu tărie în trei calităţi: pasiune, seriozitate şi perseverenţă.


A început să programeze, din pasiune, încă din 1994, pe vremea când era în liceu. În primii ani de facultate acumulase deja o experienţă relevantă şi dezvoltase aplicaţii complexe pentru o companie privată. În 2001 a decis să înceapă propriul business în IT cu un plan de afaceri bazat pe o investiţie iniţială de 100.000 USD, alături de un grup de prieteni la fel de pasionaţi ca el.


Seriozitatea este ingredientul care i-a asigurat succesul încă de la primul contract. TeamNet a pornit ca subcontractor pentru firmele mari care câştigau licitaţii. Această directivă a fost stabilită pentru a stimula dezvoltarea portofoliului companiei.

Următoarea decizie de business importantă a fost prioritizarea obţinerii certificărilor de calitate începând cu 2005 şi intensificarea investiţiilor în dezvoltarea competenţelor. Ca rezultat, TeamNet are acum peste 1.000 de certificări la nivelul întregii echipe şi atestate de lucru în peste 100 de tehnologii. A impus standarde occidentale într-o organizaţie cu management 100% românesc şi a definit calitatea, echipa şi performanţa ca valori ale companiei. Aceste decizii strategice au facilitat accesul către proiecte complexe şi către clienţii mari din piaţă.


Sub managementul lui, TeamNet a devenit în 2006 una din puţinele companii româneşti care a obţinut granturi de cercetare de la Comisia Europeană trimiţând aplicaţia direct la Bruxelles.


Perseverenţa este instrumentul de management pe care Bogdan Padiu l-a folosit pentru a gestiona evoluţia companiei. Încă din 2005 a început să dezvolte o echipă capabilă să câştige licitaţii publice şi să atragă proiecte finanţate din fonduri europene.


Bogdan Padiu a văzut în criză o oportunitate importantă pentru recrutare. A folosit ocazia pentru a întâlni profesioniştii pe care mediul privat nu reuşea să îi mai motiveze. Astfel, a reuşit să aducă în TeamNet oameni care împărtăşesc alături de el pasiunea, ambiţia şi dorinţa de evoluţie. Una din liniile strategice de evoluţie a TeamNet rămâne dezvoltarea expertizei echipei în diferite arii de business şi astfel, investeşte anual bugete importante pentru traininguri şi certificări.