Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Meet the CEO

Meet the CEO este un eveniment cu frecventa lunara, la care participa un numar de circa 20 de invitati.

Evenimentul consta in intalnirea unora dintre cei mai reprezentativi CEO ai comunitatii de business din Romania, acestia impartasind din experienta lor participantilor.

Intalnirile au ca scop schimbul de informatii, sfaturi si idei de la oameni cu experienta pe acest nivel. Intalnirile au loc seara si sunt moderate de un redactor specializat BUSINESS Magazin, intr-un cadru informal, ce permite schimbul direct de idei, impartasirea experientelor si networking-ul.

Concluziile discutiilor purtate sunt reflectate editorial in urmatoarea editie a BUSINESS Magazin

 

„Si companiile statului pot genera valoare, performanta si incredere daca sunt administrate de profesionisti”
Av. Dr. Remus Borza, Administrator Judiciar Hidroelectrica
 
 
Remus Borza, 42 de ani, absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 1995, avocat si doctor in management, este unul dintre cei mai dinamici, experimentati si performanti manageri din Romania. Administreaza active de peste 6 miliarde euro, firmele conduse de Borza inregistrand anul trecut o cifra de afaceri cumulata de peste 1,8 miliarde de euro si contribuind la bugetul consolidat al statului cu peste 600 milioane de euro. Conduce societatea de avocati Borza si Asociatii si casa de insolventa Euro Insol, liderul pietei de insolventa din Romania
 
A publicat mai multe articole şi studii în Revista română de drept penal, Curierul Judiciar, Revista „Dreptul”, Revista „Studii de Drept Românesc” etc.
 
Din portofoliul firmelor manageriate de Remus Borza amintim: Hidroelectrica, UCM Resita, Plafar, Uztel, Vulcan, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Polisano, Silver Mountain, Servtrans, Societatea Feroviara de Turism etc.
 
Insolventa Hidroelectrica a rasturnat eterna paradigma ca statul este un prost manager. Si companiile statului pot genera valoare, performanta, profit si incredere daca sunt administrate de profesionisti. Cand statul va intelege ca managementul companiilor sale trebuie incredintat unor oameni recomandati de competente profesionale, probitate morala, capabilitati manageriale si nu de carnetul de partid, atunci Statul va deveni un bun administrator. Atunci companiile statului nu vor mai genera doar arierate,somaj, falimente sau privatizari paguboase ci vor deveni adevarate motoare de crestere economica si piloni de stabilitate sociala”, declara Remus Borza.
 
In prezent, Hidroelectrica are 219 de hidrocentrale in exploatare, cu o putere instalata de 6443,06 MW, inregistrand in 2014 o productie de peste 18,2 TWh.
 
La sfarsitul anului 2014, Hidroelectrica a inregistrat cel mai mare profit brut de la infiintarea companiei, respectiv 1,2 miliarde lei. Profitul raportat de societate reprezinta un record absolut, in crestere cu 33% fata de profitul brut obtinut in aceeasi perioada a anului 2013 si de 3 ori mai mare fata de profitul inregistrat in anul 2010, cand s-a inregistrat cea mai mare productie de energie electrica realizata vreodata de Hidroelectrica, respectiv 20 TWh. Fundamentele acestei performante financiare de exceptie sunt reprezentate atat de vanzarile crescute de energie, cat si de controlul riguros al costurilor de productie impus de catre administratorul judiciar Euro Insol prin planul de reorganizare. 
 
Cifra de afaceri inregistrata la 31 decembrie 2014 a ajuns astfel la peste 3,3 miliarde lei, depasind cu 7% valoarea inregistrata la sfarsitul anului trecut.
 
Dupa exemplul Hidroelectrica, si ceilalti producatori de energie trebuie sa se restructureze, sa-si reduca costurile de exploatare in paralel cu cresterea gradului de retehnologizare. Toate interventiile statului nu-i vor putea salva daca nu vor intelege ca intr-o ecomonie de piata prevaleaza competitivitatea si nu ajutorul de stat” adauga av. dr. Remus Borza.