Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Piaţa asigurărilor în Dobrogea. Cum pot contribui asigurarile la dezvoltarea afacerilor locale?

Regiunea de Sud-Est a ţării contribuie anual cu prime subscrise de aproape 600 de milioane de lei la volumul total al pieţei de asigurări, adică cu puţin peste 8% din afacerile totale ale companiilor de asigurări. Constanţa este regiunea care susţine în mare parte economia din regiune şi implicit piaţa de asigurări, în condiţiile în care aproape jumătate din poliţele vândute de asiguratori merg aici. 

 

Retailul este un element esenţial al unui business care vrea să crească pe termen lung, lucru valabil şi pentru companiile de asigurare. Ce asteptări au clienţii persoane fizice de la asiguratori, ce nevoie au, le constientizează? Cum pot asiguratorii contribui la îmbunatatirea standardului de viaţa în regiune, acestea sunt cateva dintre teme abordate in cadrul conferinţei. 

Dobrogea, prin poziţionarea sa strategică la Marea Neagră, este un pol important pentru asiguratori din perpectiva poliţelor maritime generate aici. Cine cumpară astfel de poliţe, de unde la cumparară (local versus internaţional) la ce se uită, ce asteptări au de la asiguratori şi cum vin companiile în întâmpinarea nevoilor clienţilor sunt doar câteva dintre întrebările care îşi vor găsi răspunsul în cadrul conferinţei.