Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Piata asigurarilor in Moldova. Cum pot contribui asigurarile la dezvoltarea afacerilor locale?

Specialisti din asigurari si reprezentanti ai autoritatilor si companiilor din regiunea Moldovei se vor aşeza joi, 12 noiembrie, la masa discutiilor pentru a dezbate problemele si a identifica solutii pentru dezvoltarea businessului cu asigurari in regiune, in cadrul unei conferinte organizate la Iasi de Ziarul Financiar impreuna cu Omniasig, unul dintre cei mai mari asiguratori locali. Invitatul special al evenimentului este Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, care va vorbi despre prioritatile institutiei in piata de asigurari, proiecte si propuneri legislative.

Din partea autoritatilor vor mai fi prezenti Razvan Vulcanescu, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, Daniel Matasaru, vicepri­marul municipiului Iaai, dar si Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi.

Cele opt judete ale Moldovei contribuie anual cu prime subscrise de sub 700 de milioane de lei la volumul total al pietei locale de asigurari, adica cu circa 10% din subscrierile totale.

O caracteristică principala a pietei de asigurari din Moldova este concentrarea in jurul a doi poli regionali - Iasi si Suceava - care impreuna au peste o treime din subscrieri.

Mai mult de jumatate din afacerile asiguratorilor in regiune, peste 300 de milioane de lei, vin din politele auto obligatorii (RCA), in timp ce asigurarile facultative Casco aduc aproximativ o cincime din afaceri, circa 115 milioane de lei.

 

Piata romaneasca de asigurari se situeaza sub 2 miliarde de lei pe an.

 

Parteneri media